Padlizsánkrém recept hagyományosan

Padlizsánkrém recept hagyományosan

Címlap / Életmód / Receptek / Padlizsánkrém recept hagyományosan

Egy mennyeien finom étel. Ideális reggeli, előétel vagy vacsora…

Hozzávalók 4 személyre

-4 közepes méretű padlizsán
-1 közepes fej vöröshagyma
-majonéz ízlés szerint
-só

Elkészítése:

1. Egy fémlemezt hevítsünk fel a tűzön (otthon vagy a szabadban), helyezzük rá a padlizsánokat (épen – héjastól, szárastól) és süssük meg minden oldalát, amíg a belső része megpuhul, héja pedig roppanóssá válik.

2. Hagyjuk hűlni a sült padlizsánokat, majd egy késsel vágjuk le a héját és a szárát.

3. Egy nagy petrezselyemvágó késsel vágjuk apróra a már puha padlizsán húsát és tegyük egy tálba. Botmixerrel is pépesíthetjük, de vágva az igazi!

4. Aprítsuk fel apró darabokra a hagymát és tegyük a padlizsánhoz. Egy külön tálban készítsünk majonézt (üzleti is jó, de a házi finomabb). 

5. Ha meghűlt a padlizsán, keverjük hozzá a majonézt, sózzuk meg, kevés borssal is fűszerezhetjük. Aki szereti, paprikakrémet is keverhet a krémhez.

6. Hűtsük le hűtőben és friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk! Paradicsommal is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!