5 kreatív gyertyás projekt az első borongós, őszi estékre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre hűvösebbek az esték és a reggelek, ráadásul észrevehetően előbb lesz sötét – pedig az órát még nem is állítottuk át! Ahelyett, hogy visszasírnád a meleg hónapokat, koncentrálj arra, amiért az ősz igazán jó: jöhetnek a vastag plédek, a forró italok és persze a gyertyák!

Fába faragva Kép forrása: hometalk.com

Az első dekorációnk kellően rusztikus, és különleges hangulatának köszönhetően biztosan az otthonod egyik kedvenc éke lesz.

Nagy előnye, hogy elegendő egyszer beszerezned a hozzávalókat és összeállítanod az egyedi gyertyatartódat, mert ha ügyelsz a tárolásra, később bármikor előveheted.

A hagyományos teamécseseken túl szükséged lesz néhány olyan vastagabb ágra, ami kellően biztosan tart – ez nagyon fontos, különben a gyertyák eldőlhetnek és tüzet okozhatnak.

Amennyiben a masszív ágakat beszerezted, már csak ki kell vésned a felső, középső részüket annyira, hogy egy teamécsest elférjen bennük (használhatsz speciális fúrófejet, de hagyományos úton is haladhatsz, csak úgy kicsit hosszadalmasabb lesz).

Ha kész vagy, nincs is más dolgod, mint ízléses kompozícióba rendezni a tartókat.

Tökös dekor Kép forrása: rainbowdelicious.com

Az előző dekorációhoz nagyon hasonló elven készült ez is, viszont ezt könnyen elkészítheted akár fúrógép segítsége nélkül is.

Itt elegendőnek bizonyul, ha meggymagozóval, esetleg  kés segítségével kivájod a teamécsesek helyét.

Persze azzal számolnod kell, hogy ez a dísz nem lesz olyan tartós, mintha fával dolgoznál, de kétségtelenül látványos és jóval egyszerűbb elkészíteni, úgyhogy érdemes egy próbát tenned vele.

A dísztökökön túl természetesen más őszi terményekkel, gyümölcsökkel is próbálkozhatsz.

Kiváló választás az alma, vagy éppen a körte, karácsony felé közeledve pedig a naranccsal is ajánlatos kísérletezgetned, hiszen mennyei és igazán alkalmi az illata.