A legjobb csajos sorozatok őszi hétvégékre

Írta: ,

Az őszi szezon beköszöntével kedvenc sorozataink is ismét képernyőre kerülnek! A hideg idő tökéletes alkalmat kínál arra, hogy bekuckózzunk a tévé elé egy meleg pokróc és egy kis nassolnivaló kíséretében. Szerencsére manapság számtalan olyan izgalmas sorozat közül válogathatsz, melyekkel akkor sem fogsz unatkozni, ha otthon, a négy fal között kell töltened az idődet. Legyen szó akár drámáról, humorról, romantikáról vagy rejtélyről, a most következő listában biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót!

The Affair Kép forrása: seat42f

A The Affair tipikusan az a sorozat, amely már a kezdetektől fogva leköti a figyelmünket részletes karakterábrázolásával és különleges epizódszerkezetével. A történet szerint Noah Solloway boldog házasságban neveli gyermekeit Helennel. Gondtalan életük azonban egy csapásra megváltozik, mikor a család nyaralni megy egy apró amerikai kisvárosba. Itt ismerkedik meg a férfi Alisonnal, a csinos pincérnővel, akivel szenvedélyes viszonyba keveredik. A sorozat kettős narratívát alkalmaz, így Noah és Alison szemszögéből is megismerhetjük az eseményeket. A dolog furcsasága az, hogy valamiért a nő és a férfi is egészen eltérően emlékezik vissza a történtekre. Ez alapján persze a The Affair még mindig csupán egy egyszerű romantikus sorozatnak tűnhet. Itt következik azonban csavar: Alison és Noah ugyanis egy rideg kihallgató szobában meséli el történetét.

Egyszer volt, hol nem volt Kép forrása: imgfave.com

Ha kedveled a tündérmeséket, akkor az Egyszer volt, hol nem volt számodra a tökéletes választás! A sorozat egy Maine állambeli tengerparti városban, Storybrooke-ban játszódik.

A történet szerint a gonosz királynő bosszút akar állni Hófehérkén, ezért száműzi őt és a mesevilág lakóit egy varázstalan világba, vagyis a mi világunkba. Az átok következtében mindenki megfeledkezik mesebeli énjéről, és éli a hétköznapi emberek életét egy olyan városban, ahol a Gonosz királynő, alias Regina Mills a polgármester.

Az átkot kizárólag Hófehérke és a Herceg közös gyermeke, Emma Swan törheti meg. A fiatal lányt végül az örökbe adott tízéves fia, Henry hozza el a városba, aki mindent megtesz azért, hogy Emma megtanuljon újra hinni a mesékben.