Otthon / Szórakozás

A legjobb csajos sorozatok őszi hétvégékre

A legjobb csajos sorozatok őszi hétvégékre

Az őszi szezon beköszöntével kedvenc sorozataink is ismét képernyőre kerülnek! A hideg idő tökéletes alkalmat kínál arra, hogy bekuckózzunk a tévé elé egy meleg pokróc és egy kis nassolnivaló kíséretében. Szerencsére manapság számtalan olyan izgalmas sorozat közül válogathatsz, melyekkel akkor sem fogsz unatkozni, ha otthon, a négy fal között kell töltened az idődet. Legyen szó akár drámáról, humorról, romantikáról vagy rejtélyről, a most következő listában biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót!

The Affair

A The Affair tipikusan az a sorozat, amely már a kezdetektől fogva leköti a figyelmünket részletes karakterábrázolásával és különleges epizódszerkezetével. A történet szerint Noah Solloway boldog házasságban neveli gyermekeit Helennel. Gondtalan életük azonban egy csapásra megváltozik, mikor a család nyaralni megy egy apró amerikai kisvárosba. Itt ismerkedik meg a férfi Alisonnal, a csinos pincérnővel, akivel szenvedélyes viszonyba keveredik. A sorozat kettős narratívát alkalmaz, így Noah és Alison szemszögéből is megismerhetjük az eseményeket. A dolog furcsasága az, hogy valamiért a nő és a férfi is egészen eltérően emlékezik vissza a történtekre. Ez alapján persze a The Affair még mindig csupán egy egyszerű romantikus sorozatnak tűnhet. Itt következik azonban csavar: Alison és Noah ugyanis egy rideg kihallgató szobában meséli el történetét.

Egyszer volt, hol nem volt

Ha kedveled a tündérmeséket, akkor az Egyszer volt, hol nem volt számodra a tökéletes választás! A sorozat egy Maine állambeli tengerparti városban, Storybrooke-ban játszódik. A történet szerint a gonosz királynő bosszút akar állni Hófehérkén, ezért száműzi őt és a mesevilág lakóit egy varázstalan világba, vagyis a mi világunkba. Az átok következtében mindenki megfeledkezik mesebeli énjéről, és éli a hétköznapi emberek életét egy olyan városban, ahol a Gonosz királynő, alias Regina Mills a polgármester.

Az átkot kizárólag Hófehérke és a Herceg közös gyermeke, Emma Swan törheti meg. A fiatal lányt végül az örökbe adott tízéves fia, Henry hozza el a városba, aki mindent megtesz azért, hogy Emma megtanuljon újra hinni a mesékben.

Szívek szállodája

Idén novemberben a Gilmore lányok ismét visszatérnek a képernyőre egy négy részes mini sorozat keretében. A sorozatban egy anya és a lánya életét követhetjük nyomon. A történet szerint Lorelai Gilmore 16 évesen teherbe esik, és úgy dönt, hogy a gazdag szülők által elrendezett élet helyett inkább az önállóságot választja.

Stars Hollowba költözik, és itt neveli fel lányát, Rory-t, akivel elválaszthatatlan barátnőkké válnak. A szerethető karaktereknek, a jól megírt dialógusoknak, a fergeteges humornak, és a tehetséges színészgárdának köszönhetően a Szívek szállodája felhőtlen szórakozást ígér mindenkinek! De vigyázat, ez nem csupán egy sorozat, hanem egyben életstílus is, mely komoly kávéfüggőséghez vezethet!

Orange is the new black

Piper Chapman a siker és a házasság küszöbén áll, ám élete fenekestül felfordul, amikor 15 hónap börtönbüntetésre ítélik egy korábban elkövetett törvényszegés miatt. Az Orange is the new black cseppet sem mondható hagyományos értelemben vett „csajos” sorozatnak, a történet ugyanis egy női börtönben játszódik. Ám pontosan ettől olyan különleges!

A nézők szép lassan megismerik a szereplőket, az előéletüket, és kiderül az is, mi volt az, ami a bűn útjára sodorta őket. A sorozat bemutatja, hogy miképpen birkóznak meg a foglyok a bezártsággal, a hátrahagyott szerelmek, barátok, családtagok hiányával, és hogyan mélyül el kapcsolatuk a többi rabbal.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást