A 90-es évek felejthetetlen számítógépes és videojátékai. Neked melyik volt a kedvenced?

Kerekes Vivien
Írta: ,
A 90-es évek felejthetetlen számítógépes és videojátékai. Neked melyik volt a kedvenced?

Emlékszel még azokra az időkre, amikor kisgyermekként lehuppantál a konzolod vagy a számítógéped elé, és órákat töltöttél el egy-egy játékkal? Igaz, hogy a grafika nem volt tökéletes, a sztori sem volt bonyolult, de mégis, biztosan kellemes nosztalgiával gondolsz vissza arra, ahogy a tesóiddal versenyeztetek azon, melyikőtök tudja előbb végigvinni a pályákat, vagy kinek sikerül több pontot összeszednie. Most összegyűjtöttünk néhányat a 90-es évek legjobb játékai közül!

Prince Of Persia Kép forrása: theverge.com

A 90-es évek egyik legnépszerűbb játéka határozottan a Prince of Persia volt, amiben 1 óra alatt kellett kiszabadulnod a pályáról, miközben csapóajtókon és életveszélyes csapdákon kellett átjutnod – többek között.

Noha grafikáját tekintve messze elmarad a mai játékoktól, a Prince of Persia közel sem volt olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik; a lezuhanó kövek, a harcra kész ellenfelek és a titkos üvegcsék megnehezítették a dolgunkat, és rengeteg időt öltünk bele akkoriban, hogy végül eljussunk az utolsó, tizenkettedik pályáig.

Prehistorik 2 Kép forrása: gameofmemory.tistory.com

Emlékszel még arra a játékra, amiben egy ősemberrel mentél végig a barlangokban és dzsungeleken, hogy minél több élelmet szerezz?

A Prehistorik 2 a korszak egyik nagy kedvence volt, pedig ha jobban belegondolsz, valójában nem is rendelkezett különleges sztorival vagy grafikával.

Mégis mindenki izgatottan kereste a pályákon elrejtett hamburgert vagy fánkot, harcolt az útba kerülő állatokkal, és próbált minél több pontot szerezni – akár ma is szívesen játszanánk ezzel a játékkal!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?