Kikapcsolódás / Szórakozás / Tech és kütyük

A 90-es évek felejthetetlen számítógépes- és videojátékai

A 90-es évek felejthetetlen számítógépes- és videojátékai

9/14 Sonic the Hedgehog

Az 1991-ben kiadott Sonic the Hedgehog egy tipikus, oldalnézetes játék, amelyben a feladatod adott volt: le kellett győznöd Dr. Robotnikot és gonosz teremtményeit.

A kék színű “süni” különleges képessége abban rejlett, hogy képes volt összegömbölyödni, és ezáltal gyors sebességben félresöpörni az ellenfeleket, miközben minél több aranykarikát próbáltál összegyűjteni a segítségével.

10/14 Battle City

Emlékszel még, amikor a videojátékod előtt ülve órákat töltöttél azzal, hogy a tankoddal a pálya alján lévő sast védted?

Noha a Battle City nem rendelkezett különös cselekménnyel, mégis hosszú ideig le tudta kötni a figyelmünket.

Akár ketten is játszhattátok, sőt, a kreativitásotokat is megmutathattátok azzal, hogyti magatok állítottatok össze saját pályákat.

11/14 RollerCoaster Tycoon 1

Az egyik legnépszerűbb vidámpark szimulátorhatározottan a RollerCoaster volt, amely olyan népszerű lett a 90-es években, hogy hamarosan újabb részeket adtak ki a készítők.

A küldetés egyszerű volt: megadott pályákon kellett teljesítened a feladatokat, hogy minél sikeresebb legyen a parkod, és a látogatók jól érezzék magukat.

Ehhez egyre több játékot kellett építened (például hullámvasutat és óriáskereket), ki kellett díszítened a környezetet, és akár jelmezbe öltözött alkalmazottakat is felvehettél dolgozni.

12/14 Commander Keen 4

A 90-es évek egyik legemlékezetesebb számítógépes játéka határozottan a Commander Keen volt.

A készítők nagy figyelmet fordítottak a sztorira: Billy egy nagyon intelligens kisfiú, aki épít egy űrhajót, és az univerzum védőjének áll.

Vele együtt indulhattál el egy izgalmas kalandra, amely során különböző pályákon kellett végigmenned – de persze az utadat folyton megnehezítették például az ellenséges csigák, akiknek egyetlen érintésétől elveszíthetted az életed.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást