6 ötletes ehető edény és elkészítése

Címlap / Otthon / Háztartás / 6 ötletes ehető edény és elkészítése

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Egy jó kis összejövetel, vagy egy kis kerti party elképzelhetetlen sok – sok finomság, és egy – két egyedi megoldás nélkül. De miért ne lehetne a kettőt összemosni, és kreatívnak lenni az ételek terén. Ha ügyesen, természetes anyagokban tálalunk, nem csak a látványt, és ezáltal az élményt tudjuk fokozni, hanem magunkat is megkíméljük a buli utáni utálatos mosogatástól.

Csoki

Bár magában is igen ízletes, akkor sem kell benne csalódnunk, ha tálalni szeretnénk általa. Természetesen nagyon egyszerű lenne csak ráhalmozni a kínálásra szánt falatokat, és visszaülni tévézni ahelyett, hogy egy kicsit pepecselnénk az eredményért. Pedig megéri.
Fogjuk egy strapabíró lufit (a boltban vastag anyagút kérjünk), mossuk meg a külsejét alaposan, kicsit fújjuk fel, és csurgassuk rá a felolvasztott de már hűlőfélben lévő csokoládét. Nem árt egy egész kevés olajjal bekenni, hogy ne tapadjon hozzá nagyon az édesség). A ballont állítsuk egy tálba, és tegyük a hűtőbe. Amikor megszilárdult, a lufit engedjük le, és máris a kezünkben tartunk egy öblös tányérkát, a tejszínhabos gyümölcsök tökéletes tálalóját.Kép forrása: http://kellicrowe.typepad.com

Tészta

Ez talán a legelterjedtebb ehető tányér. Nem kell hozzá más, csupán egy kosárka formába öntött piskótatészta, és sok-sok ima, hogy kellőképpen megkeljen a sütőben a finomság, tökéletes a hideg gyümölcsökhöz, de akár csokit vagy pudingot is szervírozhatunk benne.

Buci

A kisebb kenyerek, vagy éppen óriási zsemlék tökéletesek egy – egy kiadósabb leves tálalásához. A tetejüket óvatosan le kell vágni, a belüket pedig ki kell szedni, vigyázzunk, nehogy túl sokat kaparjunk ki, mert akkor átáztathatja a beletöltött első fogás.
Ezután a sütőben egy kicsit pirítsuk meg a „tányérokat”, így nem csak tartósabbak, hanem finoman ropogósak is lesznek. Tehetünk beléjük krémleveseket, de a gulyás számára is ideális választás.

Jég

Ma már kaphatunk olyan „jégkockatartót” ami messziről sem hasonlít a jól megszokott geometriai alakzathoz. De ez egyáltalán nem baj, ha történetesen egy stampedlis pohár, vagy egy tál a végeredmény.
Ha ilyenben kínáljuk a vendégeinknek az „isten hozott” italt, vagy a desszert gyümölcsöket, garantáltan nem lesz panasz arra, hogy az egy kicsit felmelegedett. Hátránya azonban, hogy gyorsan ki kell üríteni, mert egy idő után elveszti funkcionalitását.

Dinnye

Finom italokat vagy gyümölcstálat is tálalhatunk a sárga vagy görögdinnye kivájt héjában.
Egy jó kis Sangria rengeteg gyümölccsel, esetleg egy kellemes puncs vagy bólé, és jól indul a buli! Mivel ez a gyümölcs a legritkább esetekben marad ki a hozzávalók közül, így nem csak a héjának vesszük majd hasznát, hanem a belsejének is. Hozzáadhatjuk a bólékhoz, de a gyümölcssalátákhoz is hozzávághatjuk.

Kókuszdió

Amikor egy filmben a fehér homokon sétálgat a főhős és a kedvese, a bólogató, haragoszöld pálmafák alatt megpihenve egy kókuszdióból szürcsölgetve élvezik az életet, annyira könnyűnek tűnik a kókuszdióból edényt varázsolni.
Persze erre nekünk is van lehetőségünk, de mindenképpen szükségünk lesz egy jó fúróra. A kókuszdió héja ugyanis nem tartozik a könnyen felnyitható darabok közé, éppen ezért érdemes egy nagyobb lyukat fúrni belé. A levére vigyázzunk, hiszen nagyon finom, például fehér rummal. Ha az italozásnak vége, a diókat törjük egészen fel, és csemegézzünk az alkohollal kezelt belsejükből is bátran.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!