10 inspiráció magaságyáshoz, plusz így építheted meg a sajátodat

10 inspiráció magaságyáshoz, plusz így építheted meg a sajátodat

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 10 inspiráció magaságyáshoz, plusz így építheted meg a sajátodat / 2. oldal

Hogyan alakítsd ki? 

Az ízléseteken túl alapvetően a pénztárcátok és a fantáziátok szabhat csak határt annak, miből és milyen formában készítitek el a magaságyásokat. Nálunk fontos szempont volt az ár és az egyszerűség is, ezért raklapmagasítókat vettünk – ezeket kb. 1500 forintos áron tudod beszerezni, úgyhogy akkor sem lesz húzós a végeredmény, ha jó néhányat egymásra teszel belőlük.

De érdemes az újrahasznosításban is gondolkodnod. A bátyám háza és udvara pl. teljesen más stílusú, mint a miénk, ők imádják, ha a régi tárgyak új szerepet kapnak. Így náluk a padláson talált, kihasználatlan faládák jelentették a magaságyások alapját. 

 

 

Változatos szinteltérések

Ezekben a kiskertekben minden ott van, amit egy kezdő kertész kívánhat. Eltérő méretű és magasságú ágyások, rácsok, amikre felfuthatnak a növények, mégis az egész tiszta, könnyen kezelhető és átlátható.

 

 

Térkőre is teheted

A magaságyásokban az a nagyszerű, hogy akár térkőre is kerülhetnek. Így nem kell teljesen elfelejtened a kertészkedést abban az esetben, ha sok körülötted a betonozott felület. Egyre népszerűbbek azok a kiskertek is, amiket tetőteraszokon alakítanak ki – ezek esetében is a magaságyások jelentik a megoldást. 

 

 

Alternatívák kis helyre

Ha csak egy kisebb terasz, vagy egy balkon áll a rendelkezésedre, akkor bizonyára komoly fejtörőt okoz a kertészkedés. Szerencsére így is találsz alternatívákat: a gyümölcsös ládák, vagy a kerekekkel ellátott, mozgatható kocsik ugyancsak megfelelnek egy-egy magaságyásnak. 

 

 

Több funkció egy helyen

A magaságyásokban az a jó, hogy nem csak beltartalmukban különülnek el a környezetüktől, hanem térben is különálló egységet képeznek. Ennek köszönhetően nagyon sokoldalúan bevetheted őket az udvarodon: lehetnek térelválasztók, kijelölhetsz általuk egy utat, de akár a takaró funkciót is betölthetik pl. a szomszéd, vagy éppen az utca felől.

 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást