Kert és terasz / Otthon

Februári kerti munkák – Ezeknek érdemes már tél végén hozzákezdeni

Februári kerti munkák – Ezeknek érdemes már tél végén hozzákezdeni

Ágyásigazítás és a gazok száműzése

A legjobb módja a gazok természetesen formában történő száműzésére a takarás, és értelemszerűen minél több időt szánsz erre, annál hatásosabb lesz a végeredmény. A legjobb, ha minimum három hónapot áldozol a talajtakarásra, de minden hét számít – minél előbb keríts rá időt!

Takarásra alkalmas a karton, a geotextil, de a fekete fólia is. Ha vettél ültető fóliát, azt is kiteheted már februárban, így legalább nem adsz esélyt a most csírázó gyomnövényeknek, kevesebb időt kell talajrendezésre szánnod.

Egyúttal februárban érdemes megigazítanod az ágyásokat is, hiszen vannak olyan magok, amiket már ekkor elvethetsz, de legkésőbb márciusban már több minden kikerülhet a kertbe. Ha magaságyásod van, vagy idén szeretnél ilyet készíteni, akkor ideje megtervezni a pontos helyét és persze az elkészítéssel sem érdemes késlekedni.

Gondoskodhatsz arról is, hogy időben érkezzen termőföld, ha szükség van a pótlásra és átforgathatod a komposztot is, amiből persze érdemes tenned az ágyásokba. Némi helyet ugyancsak felszabadíthatsz a komposztálódban. Amennyiben magas ágyást készíthetsz, az alsóbb rétegekbe kerülhet akár félkész komposzt is, hiszen ott gyorsabban lebomlik majd. Az előnyösebb vízelvezetésről egyaránt gondoskodni tud, ha lazább a talaj. Ha pedig érett komposztod van, azt érdemes az ültetés előtt, március elejéig szétterítened. 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást