Egészség / Életmód / Hírek

Ez a közös azokban, akik oltás után kapják el a koronavírust

Ez a közös azokban, akik oltás után kapják el a koronavírust

1%-nál halálos kimenetelű volt a fertőzés

Ahogy említettük, az 5800 betegből sokan szinte tünetmentesen estek át a betegségen. 7% került kórházba komolyabb tünetekkel, és 1% hunyt el a koronavírus miatt. Szakértők szerint hasonló a helyzet az influenzával is, ahol az oltás nem feltétlenül garantálja, hogy nem kapod majd el a vírust.

Ennek inkább az a funkciója, hogy ha mégis elkapnád, ne okozzon komoly tüneteket, ám az immunrendszer ereje és a hozzá társuló betegségek sajnos influenza esetén is okozhatnak halálozást. Ugyanez a helyzet a koronavírussal is.

Ezek a fenti példák is azt bizonyítják, hogy mennyire fontos odafigyelnünk magunkra és a környezetünkre nem csak az oltás előtt, de utána is! Érthető, ha az elmúlt egy évben te is egyre jobban elfáradtál. A jelenlegi számok mellett továbbra is elengedhetetlen a biztonság, és az, hogy minél többen tegyenek a megelőzésért.

A vakcinák sem jelentenek 100%-os védettséget, de abban óriási szerepük van, hogy egy esetleges fertőzés után ne kerülj kórházba, és ne maradjanak vissza komoly szövődményeid. Minél több alapbetegsége van valakinek, annál fontosabb, hogy védettségre tegyen szert. Ezek, ha nem is gátolják meg a fertőződést, de legalább a tüneteket enyhíteni tudják.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást