Nyaralj és adakozz! 7 dolog, amit meg kell tenned az anyagi biztonsághoz

Nyaralj és adakozz! 7 dolog, amit meg kell tenned az anyagi biztonsághoz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Nyaralj és adakozz! 7 dolog, amit meg kell tenned az anyagi biztonsághoz

Azt hitted, csakis zsíros kenyeres spóroláson keresztül vezethet az út a várva várt anyagi bőséghez? Hát nem! Noha a megtakarításnak tényleg vitathatatlan szerepe van a dologban, akadnak más tippek is, amelyek közelebb visznek Dagobert bácsi széfjéhez…

Halmozz fel tartalékot!

Huszonévesen talán esztelenségnek tűnhet, hogy „megtakarítás” címszó alatt egy feneketlen kútba dobáld a pénzed – ahelyett, hogy most azonnal vásárolnál valami hasznosat belőle.

Fel kell azonban készülnöd az esetleges vészhelyzetekre vagy a hirtelen döntést kívánó szituációkra is az életben! 
Próbálj meg havonta legalább öt-tízezer forintot félretenni addig, amíg össze nem gyűlik a félévi jövedelmednek megfelelő összeg, ami a megfelelő formában szépen kamatozik neked.

Fizesd vissza az adósságod!

Ne vedd természetesnek, hogy hó végén mínuszba csúszol! És azt se, hogy bármikor elhozhatsz „nulla forintért” egy több százezres készüléket a műszaki áruházból. 
Nem azt mondjuk, hogy egy-két hitel a világ vége – de itt szemléletmódról van szó, ami hosszú távon semmiképpen sem kifizetődő neked. 
A hitel gyakorlatilag azt jelenti, hogy pénzt veszel több pénzért. Mintha vigyorogva rohannál oda, ahol ezreseket osztanak ezerötszázért…

Szeresd a munkádat!

A stabil anyagi helyzetű emberek egyik leggyakoribb ismérve, hogy szeretik a munkájukat, ami a biztos hátteret adja számukra.

Ha valaki ugyanis nincs oda túlzottan azért, amit napi iksz órában művel, nem valószínű, hogy boldog – még akkor sem, ha kívülről nyilvánvaló, hogy bőven van pénze. Úgyhogy vagy válts munkát, vagy csináld egy kicsit lelkesebben a mostanit!

Nézz szét a nyugdíjpénztáraknál!

Tudod, milyen nyugdíjpénztári lehetőségek vannak ma Magyarországon? És hogy milyen adókedvezmény jár neked, ha jó előre megnyitod az ehhez kapcsolódó számlát?
Tájékozódj, aztán hasonlítsd össze az alternatívákat, mert ezzel az időskori önmagad válláról veszed le a terhet! 
A huszonéves korban elkezdett megtakarítás nagyon szép summára gyarapszik még akkor is, ha havonta csekély összeget áldozol be.

Menj el álmaid útjára!

Még ha vannak is anyagi gondjaid, próbáld meg a lehető legtöbbet kihozni az életből! Ha ugyanis nyaralással kényezteted magad, bőségtudatod lesz – ennél jobban pedig semmi sem vonzza a pénzt, hidd el! 

Arról nem is beszélve, hogy az élmények átélése ráébreszt: te is megérdemled a gondtalanságot, és képes is vagy előteremteni magadnak a feltételeket.
Utána újult erővel vágsz majd a megtakarításba – ebben biztos lehetsz.

Legyen életbiztosításod!

Fiatal vagy és egészséges, ugyan mi történhetne veled? Hát remélhetőleg tényleg nem fog semmi rossz, mégsem árt azonban minden eshetőségre gondolnod.

Egy jó életbiztosítás nem csak abban segít, hogy a baj bekövetkeztekor levedd a terhet a szeretteid válláról, hanem abban is, hogy kiegészítő szolgáltatásként olyan előnyökhöz juss, mint a soron kívüli orvosi vizsgálat meg ilyesmik.

Arról nem is beszélve, hogy létezik olyan alternatíva, amelyiknél te magad vagy egy kedvezményezett fél járadék formájában megkapja az általad időközben befizetett pénzt!

Jótékonykodj!

„Szeretnék adni, de nekem sincs sok!” – fordulhat meg a fejedben, amikor látod, hogy valakinek nagyon kellene. Igen ám, de gondolj csak bele, mennyi mindened van hozzá képest… 
A szegénység és a gazdagság nézőpont kérdése, az adakozás pedig sohasem luxus senkinek.
Megvan a hajléktalan képe, aki megható módon a kutyájának is nyújt a nehezen megszerzett falatokból? Látod, adni tényleg mindenki tud! Ez annyiban befolyásolja a saját anyagi helyzetedet, hogy ha nagylelkűen bánsz a pénzzel, magad is többet remélhetsz.
Mit szólsz a tippjeinkhez? Melyik áll a te mentalitásodhoz a legközelebb?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást