Nyár végi szépségápolás 7 lépésben, hogy ősszel is tündökölj

Nyár végi szépségápolás 7 lépésben, hogy ősszel is tündökölj

Címlap / Stílus / Arc / Nyár végi szépségápolás 7 lépésben, hogy ősszel is tündökölj

Egész évben, de legalábbis tavasszal garantáltan arra hajtunk, hogy nyáron a topformánkat hozhassuk, így éppen ennek a csodás évszaknak a végén vagyunk hajlamosak a lazításra. Ideje ezt elfelejteni, és nyár végén is időt szánni a legfontosabb szépségápolási rutinokra.

Fodrászlátogatás

Az egyik legalapvetőbb szépségápolási rutin, amire időt kell szakítanod nyár végén, az a fodrászlátogatás
Ez akkor is igaz, ha egyébként gőzerővel növeszted a hajadat, ugyanis a napsugárzás hatására sokat fakult a színe, és a strandolás miatt egész biztosan ráfér egy kis frissítés a hajvégekre.
Ha otthon fested a hajadat, akkor erre szakíts időt, majd utána látogasd meg a fodrászodat és kérd meg, hogy távolítsa el a töredezett, száraz hajvégeket. Ha van kedved, akár frizurát is válthatsz, hogy izgalmasabb legyen az ősz.

Manikűr és pedikűr frissítése

A manikűr a legtöbb nő esetében alapvető, hiszen kezeink mindig szem előtt vannak, így ez a rész nem igazán tekinthető szezonális rutinnak. 

Más a helyzet a pedikűrrel, amire sokan csupán akkor szánnak időt, amikor beköszönt a meleg és a szandálszezon, ősszel már egyáltalán nem foglalkoznak a repedezett sarkakkal, vagy a lepattogzott körömlakkal. 
Itt az ideje, hogy erre a rutinra is szánj néhány percet az év többi szakában, mert bár nincs olyan szinten közszemlére téve a lábad, mint nyáron, azért egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban vannak a sarkaid és a körmeid
Ha nem pedikűrösnél, akkor otthon fordíts időt erre, legalább havonta egyszer – ennyi mindenkinek belefér.

Alapos hidratálás

Nyáron sokaknak kiszárad a bőre, ami a vízpartlátogatásból és a napozásból ered.
Persze, nem kell megvárni a szezon végét ahhoz, hogy nekilássunk a hidratálásnak, de ilyenkor különösen nagy figyelmet kell fordítani a testápolásra, hiszen a következő száraz, hideg időszak ugyancsak megviseli a bőrt. 
Jöhetnek a kényeztető tusfürdők és a testápolók, utóbbit hetente legalább három-négy alkalommal használd, így garantált, hogy sem a kirepedezéssel, sem az érdes bőrrel nem kell számolnod.

Kozmetikuslátogatás

Ahogy a testedet, úgy az arcbőrödet is tudod otthon hidratálni, de azért nem árt, ha a felületet alkalmanként egy kozmetikus is közelebbről szemügyre veszi. 
Különösen jó, ha az egyik alkalmat nyár végére időzíted, hiszen a kozmetikai kezelés során a bőröd felfrissül, a ráncok feltöltődnek, az elvesztett tápanyagok pótlásra kerülnek. 
Ha szükséges, tetesd rendbe a szemöldöködet is, esetleg kérj tartós festést, de néhány kényeztető pakolást mindenképpen vegyél igénybe.

Anyajegyszűrés

Mielőtt tippeket adnánk arra vonatkozóan, hogyan lehet sokáig egyenletesen barna a bőröd, meg kell említenünk az anyajegyszűrés fontosságát.

Ne legyél rest erre időt és szükség esetén pénzt áldozni, mert nagyon fontos, hogy a szolárium szezon előtt kiderítsd, nem kell-e valamelyik anyajegyed miatt aggódnod. 

Csak pár perc a kontroll, de cserébe fél-egy évig megnyugodhatsz, és csupán arra kell törekedned, hogy egészséges barnaságra tegyél szert, túlzások nélkül.

Barnaság megőrzése

A barnaság megőrzését illetően az a legjobb, ha némi önbarnítót is teszel a testápolódba, vagy eleve ilyen terméket veszel. 
A bőrradírozás jó szolgálatot tesz a bőrfrissítést illetően, de egyúttal gyorsabban „koptatja” a barnaságot, tehát csökkentsd minimálisra ezt a lehetőséget nyár végén, ha szeretnél sokáig egészségesen barna lenni
Ha fontos neked a barna bőr, lassan ismét bevezetheted a szoláriumot a rutinok közé, de bőven elég, ha két-háromhetente néhány percre befekszel, ennél többre télen sincs szükség.

Mit tehetsz még?

A barnulás alatt és után is sokat számít, ha béta-karotinban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztasz. Kerüljön az asztalra sárgarépa, őszibarack, nektarin és sárgadinnye!
Ügyelj rá, hogy ne csökkentsd drasztikusan a folyadékbevitelt! Nyáron többet kívánunk a vízből, ez természetes, de ősszel ugyanúgy szüksége van a bőrnek és a szervezetnek a hidratáltságra. 
Ha szükséges, készíts oda magadnak palackban vagy pohárban vizet, teát, de a megszokott nyári adagot mindenképpen közelítsd meg.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást