Nyálcsorgató grillezett étel ebédre

Címlap / Életmód / Receptek / Nyálcsorgató grillezett étel ebédre

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Roppant mutatós, és egyszerűen elkészíthető ez a grillezett étel. A padlizsán és a paradicsom igen jól kiegészíti egymást, a mozzarella sajt pedig már csak „hab” a tetején.

Hozzávalók:

  • 1 közepes friss padlizsán
  • 2 közepes paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • néhány bazsalikom bóbita
  • grill fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Grill serpenyőben készítettem el most ezt az ételt, de a kerti grillezések alkalmával is hasonlóan elkészítheted.

A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk.

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd kb.8mm-es karikákra vágjuk. Grill fűszerkeverékkel enyhén megszórjuk.

Grill serpenyőben kevés olajon a padlizsánkarikák mindkét oldalát megsütjük.

A paradicsomokat szép szeletekre vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk.

A padlizsánokat egymás mellé kiszedjük egy nagy tányérra, amire egy papírtörlőt tettünk.

A felesleges zsiradékot így tudjuk felitatni.

Most a paradicsomok sütése következik. Mikor a paradicsomkarikákat megfordítjuk, tetejükre egyenletesen elosztva ráhalmozzuk a mozzarella darabkákat. Míg a paradicsom alsó része elkészül, addig a mozzarella is gusztusosan a felső rétegre olvad.

Most pedig összeállítjuk a tornyokat.

A padlizsánra helyezünk egy paradicsom karikát a ráolvadt mozzarellával.

Bazsalikom levéllel díszítjük a mennyeien finom tornyocskák tetejét.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!