VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Roppant mutatós, és egyszerűen elkészíthető ez a grillezett étel. A padlizsán és a paradicsom igen jól kiegészíti egymást, a mozzarella sajt pedig már csak „hab” a tetején.
Hozzávalók:
- 1 közepes friss padlizsán
- 2 közepes paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- néhány bazsalikom bóbita
- grill fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Grill serpenyőben készítettem el most ezt az ételt, de a kerti grillezések alkalmával is hasonlóan elkészítheted.
A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, majd kb.8mm-es karikákra vágjuk. Grill fűszerkeverékkel enyhén megszórjuk.
Grill serpenyőben kevés olajon a padlizsánkarikák mindkét oldalát megsütjük.
A paradicsomokat szép szeletekre vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk.
A padlizsánokat egymás mellé kiszedjük egy nagy tányérra, amire egy papírtörlőt tettünk.
A felesleges zsiradékot így tudjuk felitatni.
Most a paradicsomok sütése következik. Mikor a paradicsomkarikákat megfordítjuk, tetejükre egyenletesen elosztva ráhalmozzuk a mozzarella darabkákat. Míg a paradicsom alsó része elkészül, addig a mozzarella is gusztusosan a felső rétegre olvad.
Most pedig összeállítjuk a tornyokat.
A padlizsánra helyezünk egy paradicsom karikát a ráolvadt mozzarellával.
Bazsalikom levéllel díszítjük a mennyeien finom tornyocskák tetejét.