Szerelem / Esküvő / Párkapcsolat

5+1 nőtípus, akit nem szabad feleségül venni

Feleség

Az álerotikus, önmagát imádó nő

,,A tapasztalatlan férfi könnyen áldozatul esik az álerotikus nőnek. Ártatlan kígyó, amelyiknek olyan a színe, mint a mérges kígyóé, csábító jelenség… Az ilyen cicababa könnyen tőrbe csalja az ártatlan fiatalembert. Csakhogy házasságra egyáltalán nem alkalmas.”

Szerintem a buta férfi esik áldozatul az ilyen nőnek, úgyhogy nem a nők az áldozatra vadászó dögök, hanem talán a férfiak egy része buta – nevezzük nevén, ne pedig finomkodva tapasztalatlannak, ha már a nő így megítéltetett.

A férfinál jóval műveltebb asszony

,,A fiatalember ne vegyen el olyan lányt feleségül, aki sokkal műveltebb nála. A világ azt várja, hogy a házsaságban a férfié legyen a vezető szerep, rossz benyomást kelt az olyan figura, aki szellemesen társalgó felesége mellett hallgatagon ül. Már Schiller is kineveti azt az asszonyt, aki minden idejét társaságban tölti, míg a gyermeknevelést férjére bízza.”

El kell, hogy keserítsek sokakat: azt vettem észre, hogy a valóban működő házasságokban az asszony az irányító, mert ő az, aki át tudja látni a család folyamatosan változó érzelmi életét, így ésszel és szívvel el tudja simítani a hibákat.

Olvastad már?  Ez az 5 csillagjegy a legjobb társ számodra, ha a szeretetnyelved a „szívességek”

A műveltség nem egyenlő azzal, hogy megalázzuk a férfit. Ha a férfi megalázva érzi magát, tanuljon. A tanulás igénye folyamatos az emberben, így nem lehet kiszámolni, hogy okosabb lesz-e húsz év múlva a feleség.

Sajnos arról nem találtam külön fejezetet, mely legalább ilyen precízen taglalná, hogy milyen az ideális nő, de úgy vélem, hogy annak a férfinak, aki ezt a fejezetet írta a könyvben, férfi a társa, akinek nincsenek menstruációs problémái, imádja az erotikát, és minimum korcsolyázni utáló agykutató. Ilyen paraméterek szerint ágyast választ az ember, nem feleséget.

Ettől függetlenül a könyv minden további fejezete igen érdekes, sőt, alapmű – A szerelem iskolája, Dr. Fritz Kahn.

Oldalak: 1 2