4 hidegrázó jel, hogy női pszichopatával van dolgod

4 hidegrázó jel, hogy női pszichopatával van dolgod

Címlap / Életmód / Lélek / 4 hidegrázó jel, hogy női pszichopatával van dolgod

„Miután két pszichopatával – az anyámmal és a nővéremmel – éltem együtt, remélem, hogy személyes tapasztalataim segítenek másoknak jobban megérteni és megvédeni magukat a pszichopátia vagy az antiszociális személyiségzavar jellemzőit mutató nőktől. Célom, hogy érzékenyítsem az olvasókat arra, hogyan viselkednek a női pszichopaták a mindennapi körülmények között. A kettőjükkel való együttélés lehetővé tette számomra, hogy hosszú éveken keresztül közelről lássam az egész személyiséget – ez egy teljesen más perspektíva, mint az orvosoké vagy kutatóké.”

A női pszichopaták a pusztításra és az irányítás megszerzésére törekszenek

Sok női pszichopata igyekszik úgy elpusztítani másokat, ahogy csak tud. Egy női pszichopata alááshatja az önbecsülésedet, vagy megfélemlíthet, és a barátaidat és családodat is ellened fordíthatja azzal, hogy a hátad mögött megmérgezi, amit gondolnak rólad Rule szerint. Életed összetörésével pedig sohasem lesz elégedett, és nem fogja abbahagyni a küldetést.

„Sok női pszichopata kóros hazudozó, aki ravaszabb és manipulatívabb, mint a férfi pszichopaták”

– állítja Rule.

A női pszichopata a figyelem középpontjába akar kerülni, és ott is szándékozik maradni. Figyeld meg alaposan beszédstílusát, és hogy hogyan sikerül eközben eljátszania az áldozatot is.

Lehet, hogy krokodil könnyeket hullat, hogy kijátssza a szimpátiádat, és a következő pillanatban könnyei heves nevetéssé változhatnak. Személyiségét úgy tudja váltogatni, ahogyan a lámpát kapcsolja valaki le vagy fel egyetlen mozdulattal.

Női pszichopaták jellemzői
EmirMemedovski/istockphoto.com

Hisztérikák és taktikák

„Ne próbálj meggyőzni egy pszichopatát, vagy vitába szállni vele, mert ez csak olaj a tűzre” – mondja Rule.

A pszichopata nő gyakran híres a drámai képességeiről, és díjnyertes teljesítménye elég hiteles lehet ahhoz, hogy meggyőzze közönségét, hogy az ő oldalára álljon. Semmilyen szükséges eszköztől nem riad vissza, hogy megkapja, amit akar, és minden lehetséges eszközt igénybe fog venni, beleértve akár a flörtölést vagy a csábítást is.

Hűnek maradni azonban nem a női pszichopaták erőssége.

Elhiszi, hogy mindenre jogosult, miközben örül neki, hogy semmit sem kell viszonzásként adnia. Lehet, hogy látszólag veled kesereg egy veszteséged fölött, de közben észreveszel egy mosolyt az arcán – legalább ezzel sem lesz neked több, mint neki. Ha pedig neked kedvez a szerencse, az is elképzelhető, hogy szándékosan beavatkozik, elgáncsol vagy tönkretesz valamit, ami a tiéd, és amire féltékeny, majd úgy alakítja a történetet, mintha minden végig a te hibád lett volna.

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • dr.Józsa Zoltán
  2021.08.03., 11:29

  Oda neki az oroszlánt is!!

  Válasz
 • Maridolna
  2021.08.03., 16:44

  Ismerek egy ferfi pszihopatat, nem hiszem hogy felul tudja mulni egyetlenegy noi azt az embert!!!!

  Válasz

Írj egy hozzászólást