Ezért jobb, ha a nő kezdeményez – a férfiak szerint

Ezért jobb, ha a nő kezdeményez – a férfiak szerint

Címlap / Szerelem / Ezért jobb, ha a nő kezdeményez – a férfiak szerint

„Nem vagyunk elég bátrak”

Vannak kevésbé rámenős – azaz félénk – fiúk és bizony odamenni egy hölgyhöz elég félelmetes néha. Akinek nincs gyakorlata abban, hogy minden hétvégén leszólítson lányokat, nem ismerkedik olyan bátran, hogy a semmiből beszélgetést kezdeményezzen álmai hölgyével.

Ahhoz is nagy önbizalom és mersz kell, hogy először át merjünk karolni és meg merjünk csókolni a randi végén. Ha kapunk egy kis biztatást, sokkal magabiztosabbak tudunk lenni!

Máté, 29

Ha tetszik a fiú, megvan a kölcsönös vonzalom és nem akarsz várni, nyugodtan tedd meg az első lépést, sokszor nagy kő esik le a pasik szívéről!

„Mi is hiszünk a nemek közötti egyenlőségben”

Nem nyilatkozhatunk minden férfi nevében, de a fiatalabb generációk már kifejezetten támogatják a női egyenjogúságot és maradinak tartják azt a felfogást, miszerint minden esetben a férfinak kelljen kezdeményeznie.

Jó lenne, ha ez a maradi gondolkodásmód kikopna a köztudatból. A feleségemmel egyenlő mértékben viseljük a mindennapi feladatok és az anyagiak terhét is. Egyikünk sincs alárendelt viszonyban. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok vele udvarias, vagy néha nem lepem meg egy-egy kedvességgel.

Zsolt, 37

„Nem mindig viseljük jól a stresszt”

Sok fiú csak akkor teszi meg az első lépést, ha már száz százalékig biztos a dolgában, de mivel a férfiak és a nők egészen más jelekkel kommunikálnak, lehet, hogy ami egy nő számára egyértelmű, a pasinak egyáltalán nem az.

A visszautasítás kudarca és a megalázottságtól való félelem sokunkat visszatart, mikor azt mérlegeljük, odamenjünk-e hozzátok. Ha azonban eloszlatod a kétségeinket azzal, hogy például ránk köszönsz, szépen elindulhatnak a dolgok.

Bence, 31
Andrea Piacquadio/pexels.com

„Azonnal magabiztosabbak leszünk”

 Az ismerkedés tele van bizonytalansággal és az első lépés megtétele mindig idegölő.

Sosem tudjuk, mi fog történni, lehet, hogy kapunk egy jegyet a barátzónába, vagy egy durva visszautasítást, ami miatt legközelebb kétszer is meggondoljuk, oda merjünk-e menni egy lányhoz. Emiatt van az, hogy az elején sok férfi idegesen viselkedik és bénázik. Mert úgymond „mi visszük a bőrünket a vásárra”, míg a nőnek csak válogatnia kell. Ha ti kezdeményeztek, mi is sokkal magabiztosabban viselkedünk majd és így jobban magunkat tudjuk adni, mint mikor görcsösen igyekszünk.

Kristóf, 23

„Jó érzés, hogy tetszünk”

Évszázadok óta megy a nemek között ez a macska-egér játék, amiben a férfiak üldözik a nőket. Persze a nőknek sem leányálom ez, főleg ha épp idegesítő férfi került „horogra”, és nem lehet őt levakarni. De miért ne kezdeményezhetnénk, ha biztosan tudjuk, kit akarunk?

Nagyon jól esik, ha látom, hogy érdeklődnek irántam, ezért nagyon hálás tudok lenni annak a nőnek, aki megteszi az első lépést. Míg nektek ez mindennapos, nekünk borzasztó ritka és nagyon jó érzés, mikor néha részünk van benne.

Laci, 25

„Egy magabiztos nő mindig szexi”

Minden normális férfinak imponál egy független, erős nő. (Akinek nem, annak frusztrációi vannak és érdemes elkerülni)

Egy vagány csaj, aki tudja mit akar és nem fél megtenni az első lépést, mindig szexi a szememben. Csak azért, mert ő jött oda hozzám, még át tudom venni az irányítást. Nem érzem magam ettől kevésbé férfinak, és a nőt sem kevésbé nőiesnek, sőt!

Zoli, 27
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást