Ami azután történik, hogy belenéztél a párod telefonjába

Ami azután történik, hogy belenéztél a párod telefonjába

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ami azután történik, hogy belenéztél a párod telefonjába

Amikor elbizonytalanodunk, mert félünk, hogy a párunk esetleg megismert valakit, az exével beszélget a hátunk mögött, vagy akár már át is lépte a képzeletbeli határt megcsalás és hűség között. De mi történik, ha nem bírunk ellenállni a csábításnak, és belenézünk az üzeneteibe? Saját tapasztalatból mondom el, miért nem szabad hagyni a kísértésnek!

Régen azt gondoltam, én biztos nem leszek az a barátnő, aki belenéz a másik telefonjába a tudta nélkül. Olyan kétségbeesett lány, aki ellenőrizgeti a párját. “Ha valami titkolnivalója van, és én kiszagolom, egyenesen rá fogok kérdezni” – hajtogattam, mert akkor még hűvös fejjel tudtam gondolkodni, és nem zavartak össze az érzelmek.

Aztán eltelt néhány év, és két kapcsolattal később eljutottam oda, hogy kezemben a pasim laptopjával épp azt nézem, kivel beszélgetett Facebookon.

Számos jel utalt arra, hogy a kapcsolatunkban problémák vannak, a rejtegetett üzenetek és az elhidegülés pedig rátett egy lapáttal, mégis, amikor rákérdeztem a dolgokra, mindig tagadott. Sosem mondta, hogy baj lenne. 

Ezért egyik este, amikor egyedül voltam otthon, és épp a laptopján akartam filmet nézni, megállt az ujjam egy pillanatra. “Csak egy-két percre pillantok bele, biztos nem találok semmit, és megnyugodhatok, aztán soha többet” – gondoltam, és megnyitottam a Facebookot. Átpörgettem az üzeneteket, majd megkönnyebbülésemre nem találtam semmit, ami arra utalt volna, hogy van valakije. Átjárt a nyugalom, a megkönnyebbülés, és persze a bűntudat, ezért megfogadtam, hogy tényleg nem nézem meg többé az üzeneteit.

Azonban ha egyszer belenézel a párod telefonjába, laptopjába, akkor nincs visszaút. Onnantól kezdve, hogy az ellenőrzés miatt megkaptad a megnyugvást, bizonyos időnként szükséged lesz arra, hogy megerősítsd a tényt, hogy azóta sem változott semmi. Hogy nem jött fura üzenet, vagy gyanús új ismerős. Ami csak egyszeri dolognak indul, sajnos olyan lesz, mint egy függőség, és nem tudsz nemet mondani rá. Ebbe a csapdába pedig én is beleestem. Valahányszor úgy éreztem, valami nem stimmel közöttünk, megtaláltam a módját annak, hogy belenézzek az üzenetekbe.

És előbb-utóbb az ember, ha nagyon akar, talál olyat, ami gyanút ébreszthet benne. Kitörölt üzeneteket, vagy sokszor hívott telefonszámot, az előzményekben egy profilt, amit kétnaponta megnézett…

Mindegy, hogy mit, és mindegy, hogy egyáltalán igaz-e, mert számodra az lesz. Még ha a végén ki is derül, hogy csak a fejedben létezett minden összefüggés, valami akkor is megtörik a kapcsolatban. 

Ha eljuttok oda, hogy muszáj ellenőrizned a pasidat, akkor a kapcsolatotokban valami tönkrement. Ezen a ponton persze mindig vissza lehet fordítani a helyzetet, és megtalálni a megoldást a problémákra, de ha nem bírsz felhagyni az üzenetek átolvasásával, a napjaitok meg vannak számlálva. Rájöttem, hogy azzal, hogy ellenőrzöm a másikat, a párkapcsolatunkat ásom alá, mindegy, hogy alaptalanul vagy érthető okokból teszem ezt.

A szóban forgó sráccal már évekkel ezelőtt szakítottunk, viszont minden közöttünk történt dolog megtanított arra, hogy sosem szabad a másik telefonjába belenézni. Ha kérdésünk van, jobb feltenni, mint fejben kreálni a válaszokat. Mióta betartom ezt a szabályt, soha többé nem volt gondom a másikba vetett bizalommal!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást