Mit kezdj a „nemszeretem” karácsonyi ajándékokkal?

Mit kezdj a „nemszeretem” karácsonyi ajándékokkal?

Címlap / Otthon / Hobbi / Mit kezdj a „nemszeretem” karácsonyi ajándékokkal?

Nem azért, mert nem pont az ízlésünk szerint való dolgot kaptuk, hiszen ettől még örülhettünk volna a gesztusnak, hanem amikor a tipikusan totális mellényúlás áldozataivá válunk. Igen, amikor hozzánk egyáltalán nem  illő ajándékot kapunk, ami abból fakad, hogy az ajándékozó nem ismer minket, nem tudja, minek örülnénk. Vagy nagyon megúszós ötletből merít vagy próbál attól eltérni és még jobban mellélő.

A saját környezetemben láttam már kopasz férfinek szánt sampont vagy rég látott rokon tini gyerekének kicsiknek írt mesekönyvet ajándékozni.

Természetesen igyekszünk mindennek örülni és hasznát venni, de valóban van az a fajta ajándék, amelynek egyszerűen nincs nálunk helye. Felmerül a kérdés, hogy ilyenkor mit tegyünk, mit illik tenni a nemszeretem ajándékkal? Íme néhány ötlet.

Ajándékozd tovább!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha továbbadjuk. Könnyebben megtesszük olyan ajándékkal, amely nem túl személyes, az ajándékozójához sem kötődünk annyira, például egy kollegától, ritkán látott rokontól kapott ajándékkal. Nem ördögtől való, csak arra kell figyelni, nehogy ugyanahhoz a személyhez vándoroljon vissza. Ha italt, édességet kaptunk és nem élünk ilyesmivel, akár alkalom nélkül is odaadhatjuk valakinek, aki szereti az ilyesmit.

istockphoto

Nem szép dolog, de hasznos: el is adhatod

Ajándékot eladni nem túl szép dolog, vannak, akik viszont erre esküsznek. Az új, de sosem használt ruháknak, táskáknak, a neten könnyen találunk gazdát, ha mégis ezt a megoldást választjuk. Érdemes összefogni barátnőkkel, ismerősökkel és például karácsony után vagy ünneptől függetlenül évente, félévente egyszer gardróbmustrát tartani. Ha mindenki összeszedi a nem használt ruhákat, eszközöket, játékokat és bedobja a közösbe, szinte biztos, hogy számos holmi új gazdára talál. 

istockphotos

Az adományozás mindig jó döntés

Nagyon jó megoldás az adományozás is. Ha már ünnepek és ajándékozás, akkor gondoljunk azokra, akik nem számíthatnak ajándékra. A felhalmozott és sosem használt dolgokat őrizgetés helyett inkább adományozzuk valamilyen segélyszervezetnek vagy intézménynek. Meg fogunk lepődni, hogy mennyire örülnek majd a csomagjainknak!

Alakítsd át a te stílusodra!

A kreatív emberek számára adódik még egy lehetőség: a tárgyak átalakítása. Egyik rokonom esküvői ajándékként borzalmas faliórát kapott még hosszú évekkel ezelőtt. Együtt néztük a giccses művirággal díszített órát, amit illett megtartani. Hamarosan rájöttünk, hogy a virág leszedhető és még további változtatás is eszünkbe jutott, így végül is kikerült a falra. Ha van energiánk és időnk, megpróbálhatjuk ugyanígy újragondolni a kapott eszközöket, lehet, hogy kicsit átváltoztatva már megbarátkozunk vele. Ha mégsem, akkor lásd a fentebb leírtakat!

istockphoto
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást