Család / Életmód

Ezt a 3 dolgot sose csináld a kutyáddal, mert csak idegesíted vele

Ezt a 3 dolgot sose csináld a kutyáddal, mert csak idegesíted vele

3. Nem kedveli, ha bárki közel kerülhet hozzá

Séta során gyakran szembesülök azzal, hogy kérdés nélkül simogatják meg a kutyámat, vagy közelednek hozzá, holott a testbeszédéből egyértelműen kitűnik, hogy ő ezt nem díjazza. Nagyon kevés emberhez megy oda örömmel, még kevesebbnek engedi meg szívesen, hogy megsimogassa. Ennek ellenére a mai napig ritkaságszámba megy, hogy megkérdezzék tőlem, meg szabad-e érinteni. Ugyan vannak olyan kutyák, akiket a legkevésbé sem érdekel, hányan és mennyi ideig pesztrálják, a többség nem ilyen, és egyeseket kifejezetten stresszel az idegenek érintése.

Teljesen érhető a magyarázat, a természetben egyszerűen nincs olyan, hogy a falkák különösebb ok, vagy éppen konfliktus nélkül érintkeznek egymással, és az sem általános, hogy más faj egyedei teszik meg ugyanezt.

Ráadásul, míg számodra egyértelmű a közeledés szándéka, addig a kutyád számára nem feltétlenül az, így reagálhat másként is a helyzetre, mint az „elvárható”. Ha te is tudod, hogy a kutyád nem kedveli, ha mások hozzáérnek, akkor ne kényszerítsd bele ilyen helyzetbe pusztán azért, mert egy idegen megkért rá.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást