Háztartás / Otthon

10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tartani, mégis mindig betesszük

10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tartani, mégis mindig betesszük

1/10 Paradicsom

Tipikusan hűtőben tárolós a paradicsom, holott így hamarabb elveszti az ízét, kásássá válik és lényegében idő előtt megpunnyad.

Tartsuk inkább szobahőmérsékleten, egy szép tálban.

2/10 Gyümölcsök

A dinnyeféléken kívül lényegében egyik gyümölcsfajtát sem érdemes hűtőbe tenni, mert nem tesz nekik jót. Többek között az almának, a körtének, a banánnak, a narancsnak, a kivinek, a barackféléknek és a szőlőnek sem a hűtőben van helye.

A szőlőről még érdemes azt is tudni, hogy lehetőség szerint ne tegyük alma, körte vagy kivi mellé, mert a bennük lévő etilénre érzékeny és ezek társaságában előbb megromolhat.

Tehát a gyümölcsöket tartsuk inkább szobahőmérsékleten egy gyümölcskosárban.

3/10 Sárgarépa

A hűtőben a benne lévő keményítő bomlani kezd, ennek következtében megváltozik az állaga és könnyen elveszíti a zamatát.

Tartsuk inkább kamrában, sötét és hűvös helyen, egy műanyagzacskóban.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást