1/10 Paradicsom
Tipikusan hűtőben tárolós a paradicsom, holott így hamarabb elveszti az ízét, kásássá válik és lényegében idő előtt megpunnyad.
Tartsuk inkább szobahőmérsékleten, egy szép tálban.
2/10 Gyümölcsök
A dinnyeféléken kívül lényegében egyik gyümölcsfajtát sem érdemes hűtőbe tenni, mert nem tesz nekik jót. Többek között az almának, a körtének, a banánnak, a narancsnak, a kivinek, a barackféléknek és a szőlőnek sem a hűtőben van helye.
A szőlőről még érdemes azt is tudni, hogy lehetőség szerint ne tegyük alma, körte vagy kivi mellé, mert a bennük lévő etilénre érzékeny és ezek társaságában előbb megromolhat.
Tehát a gyümölcsöket tartsuk inkább szobahőmérsékleten egy gyümölcskosárban.
3/10 Sárgarépa
A hűtőben a benne lévő keményítő bomlani kezd, ennek következtében megváltozik az állaga és könnyen elveszíti a zamatát.
Tartsuk inkább kamrában, sötét és hűvös helyen, egy műanyagzacskóban.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!