Egészség / Életmód / Lélek

Nem csak edzés és smoothie: ezt jelenti igazából, hogy egészséges életet élsz

Nem csak edzés és smoothie: ezt jelenti igazából, hogy egészséges életet élsz

A változás néha nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen kénytelen vagy kilépni a komfortzónádból, és az életednek olyan részein alakítani, amikhez már hozzászoktál. De sokszor a változás elengedhetetlen része annak a folyamatnak, amely során azzá az emberré válhatsz, aki tényleg lenni szeretnél!

Ha meghalljuk az egészséges életmód kifejezést, rögtön az jut eszünkbe, hogy sportolni kell, és megfelelően étkezni. Azt szinte el is felejtjük, hogy van még egy elengedhetetlen összetevője annak, hogy tényleg egészségesek legyünk: ez pedig a kiegyensúlyozott lelkivilág. Néha muszáj változtatnunk az eddig életvitelünkön, ahhoz, hogy tényleg megtapasztaljuk a boldogságot. Ez a változás sokféleképpen megmutatkozhat: megválsz az energiavámpíroktól, akik csak elszívják az életerődet, szakítasz egy-egy rossz szokással, és a rövidtávú céljaidat lecseréled hosszabb távú tervekre.

Érthető, ha eleinte téged is megriaszt a gondolat, sőt, az emberek többsége nem is meri megtenni az első lépést. Ők azok, akik inkább középszerű életet élnek, és mindig egy kicsit elégedetlenek lesznek, de akkor sem tudják, hol kezdjenek neki a változtatásnak.

Mit jelent változtatni?

Az egészséges élet nem csak smoothie-ból és kiegyensúlyozott étkezésből áll.

Az igazi egészség az, ha rájössz, hogy méregteleníteni lelkileg is kell, mert ahogy a káros anyagok ártanak a testednek, úgy a negatív gondolatok is bántják a lelkedet.

A változás azt jelenti, hogy végig tekintesz magadon, és elfogadod, hogy vannak hibáid. Vannak rossz tulajdonságaid, és van, hogy nem jól reagálsz helyzetekre, ezért pedig senki mást nem hibáztathatsz. Ez vagy te, a lehetőség pedig a te kezedben van ahhoz, hogy változtass rajta.

Ez az első lépés az igazi egészség felé!

Ki kell használnod minden napot

Ahhoz, hogy változtass az életviteleden pozitív irányba, figyelembe kell venned azt is, mit csináltál eddig a szabadidődben. Belekényszerítetted magad a bulizásba, mert nem akartál egyedül otthon ülni? Az első lépés, hogy te is beismerd, ezzel nem jutsz közelebb a boldogsághoz.

Nyugodtan mondj nemet! Ne hagyd, hogy az elvárások felülemelkedjenek a saját vágyaidon.

Inkább arra kell fókuszálnod, hogy igenis minden nap számít, és a legtöbbet kell kihoznod ebből a 24 órából.

Nem az a lényeg, hogy mennyi időt vesztegettél el eddig, sem az, hogy mi fog majd történni; csak az, hogy mi történik épp most.

El kell engedned embereket

A változás egyik elengedhetetlen része, hogy lezárd azokat a kapcsolatokat, amik csak károsak számodra. Hogy képes legyél szakítani valakivel, nem azért, mert már nem fontos számodra, hanem azért, mert már nem tesz boldoggá a kapcsolatotok.

Meg kell tanulnod, hogy néha rövid távon nehéz továbblépni, de hosszú távon hálás leszel azért, hogy megtetted ezt a lépést.

Nem szabad olyan emberekkel álbarátságot fenn tartanod, akik csak kihasználnak téged; még ha ezt minden alkalommal képesek is kimagyarázni. Nehéz kilépni a megszokottból, de vannak kapcsolatok, amelyekre nincs szükséged.

 

Szeretned kell, hogy egyéniség vagy

Az igazi egészség az, ha kiegyensúlyozott vagy lelkileg, és megismered önmagad.

Fel kell tenned a kérdést, hogy pontosan ki is vagy te, mit szeretsz és mit nem, ahelyett, hogy egyszerűen csak sodródnál az aktuális trendekkel. Nem kell megjátszanod többé, hogy valami tetszik, mert körülötted mindenki imádja.

Nem kell kiszínezned az életedet a közösségi oldalakon, hogy mindenki irigykedjen rád. Az az igazi boldogság, ha néha még arról is megfeledkezel, hogy egyáltalán van telefonod.

Többet kell foglalkoznod magaddal

Az egészséges változtatás abban is megmutatkozik, hogy képes vagy időt szakítani magadra. Nem csak időnként egy forró fürdő erejéig, hanem minél gyakrabban, hogy lelkileg feltöltődj.

Hogy kicsit élvezd a csendet, és hogy megtapasztald, milyen egyedül lenni a magány érzése nélkül. Ezekben a békés pillanatokban nyílik lehetőséged csak igazán arra, hogy meditálj az életeden, és hálát adj a sok csodálatos dologért, ami veled történt eddig.

Nem is gondolnád, de ha képes vagy felfedezni, milyen szerencsés vagy, az egész életed pozitív irányt vesz.

Hiszen a hozzáállásod is fokozatosan változni kezd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást