A kicsontozott csirkemell, piros kaliforniai paprika, kínai kel és narancslé különleges ízkombináció, amit érdemes kipróbálnod!
Hozzávalók
– 2 evőkanál szezámmag
– 2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell felkockázva
– 1 evőkanál kukorica keményítő
– 2 evőkanál olaj
– 1 kínai kel, leveleire bontva, szárát és levélrészét különvágva
– 2 kaliforniai paprika csíkokra vágva
– 10 deci narancslé és víz keveréke
– 1 kiskanálnyi reszelt narancshéj
Elkészítése
1. Pirítsuk meg a szezámmagot serpenyőben aranysárgára, majd tegyük félre a magokat. Fűszerezzük be a csirkét sóval, borssal.
2. Forrósítsuk fel a serpenyőben az olajat, majd pirítsuk rajta a csirkehús kockákat 5 percig, ameddig átsül, de nem szárad ki. Tegyük félre a húst egy nagy tányérba.
3. A maradék olajba dobjuk bele a paprikát és a felkockázott kínai kel szárát. Kevergetés mellett pirítsuk 5 percig, amíg kicsit átpuhul, de még ropogós marad. Adjuk hozzá a kínai kel leveleket, kevergetés mellett pirítsuk meg. Tegyük vissza a csirkét és kicsit pároljuk össze a hozzávalókat. Tálaljuk szezámmaggal megszórva.
Tipp: Tálalható hosszúszemű rizzsel.
Jó étvágyat kívánunk!