Mutatjuk, hol érdemes piknikezned a fővárosban!

Mutatjuk, hol érdemes piknikezned a fővárosban!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mutatjuk, hol érdemes piknikezned a fővárosban!

Végre itt az igazi tavasz, amikor szinte minden percünket, amit csak lehet, kint töltenénk a természetben. Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy van saját kerted, az erkélyed pedig már nem elég, akkor érdemes elmenned egyet piknikezni a családdal, a barátokkal. Javaslunk néhány ismertebb és nyugodtabb helyet a fővárosban, ahová érdemes egy ilyen programot szervezned.

Károlyi-kert

Ha a Nemzeti Múzeum kertje éppen zsúfolásig megtelt, akkor érdemes egy kicsit sétálni, a Ferenczy István utca felé, hiszen itt található az egyik leggyönyörűbb, kissé eldugott kert a városban.

A Károlyi-kert puha gyeppel, színes virágokkal, szökőkúttal, és bájos, minden angolkertben megtalálható kis sétányokkal vár.

Egy igazi, piros-fehér kockás pokrócos, fonott kosaras piknikezéshez nem is találhatnál ennél ideálisabb helyet.

Tabán

Korábban önálló település volt Tabán, amely ma Budapest I. kerületének része: a budai Várhegy, a Gellért-hegy és a Naphegy közé ékelődő völgyet nevezzük így.

Tabánt az 1960-as években parkosították, ezért tökéletes egy tavaszi sétára, de természetesen piknikezésre is.

A fákkal szegélyezett tisztásra akár nagyobb csoporttal is érkezhettek, és a kutyákat is bátran magatokkal vihetitek.

Füvészkert

Minden nap 17 óráig látogathatod az ELTE Fűvészkertet, az Illés utcában.

Ha egy igazi, madárcsicsergős pikniket szeretnél szervezni, arra talán ez a legideálisabb hely a városban, hiszen a különböző növények és a nyugalom rengeteg madárfajt vonz ide.

A fűvészkert az egyik leggyönyörűbb piknikezőhely, színes virágaival és fáival remek helyszíne lesz egy kisebb, baráti piknikezésnek.

Orczy-kert

Ha egy valódi tóparti piknikezésre vágysz, akkor az Orczy-kert lesz ehhez a legjobb választás.

Budapest legnagyobb angolkertje egészen este 10 óráig látogatható, ezért ha egy vacsorát tervezel a szabadban, akkor még az is beleférhet.

Rengeteg sétaút található a parkban, így a vacsorát akár rögtön le is mozoghatod.

Ha csak egymagadban üldögélnél egy minipiknik-kosár és egy jó könyv társaságában, szerintünk ahhoz is ez a legideálisabb választás.

Filozófusok kertje

A Gellért-hegyen, a víztározó felett található a Filozófusok kertje, amely nevét a különleges, itt felépített szoborcsoportról kapta, mely híres filozófusokat, de még Buddhát és Jézust is ábrázolja.

Ha romantikus piknikezésre készültök a pároddal, egy kedves piknikkosár és palack finom bor kíséretében, akkor ez lesz a legideálisabb hely a számotokra.

Várkert Bazár

Gyönyörű környezetben, csodálatos kilátás mellett töltheted el a piknikezést, ha a Várkert Bazárt választod helyszínéül.

Ugyan nem ez a város legnyugodtabb parkja, de a szépen rendbentartott kert ezért biztosan kárpótol.

Ha kimondottan szeretnéd nyüzsgősebb helyre szervezni a pikniket, akkor mi abszolút ezt a helyet javasoljuk neked.

A palotákban rendszeresen tartanak időszaki kiállításokat is, ezért akár egy művészeti programmal is összekötheted a pikniket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást