Mustáros sertéskaraj pirított burgonyával

Mustáros sertéskaraj pirított burgonyával

Címlap / Életmód / Receptek / Mustáros sertéskaraj pirított burgonyával

A sertéshús ízét a mustár és friss fűszernövények emelik ki, a tepsisburgonya pedig csak ráadás. Ez a vacsora szépen tálalható, biztos siker.

Hozzávalók

– 60g dijoni mustár
– 2 evőkanál juharszirup
– egy teáskanál csípős paprika szósz
– 2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring, plussz 6 szál
– 4 gerezd fokhagyma, hámozva és paszírozva
– 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 1 kicsontozott sertéskaraj
– 12 szelet bacon
– 6 db. kisebb burgonya négybe vágva
– só, bors

Elkészítése

1. Egy nagy lezárható műanyag zacskóba helyezzük a páchoz szükséges alapanyagokat: mustár, juharszirup, csípős szósz, rozmaring, fokhagyma és 2 evőkanál olívaolaj. Tegyük bele a sertéshúst, és zárjuk le a zacskót. Hagyjuk hűtőszekrényben legalább 1 órát, vagy akár egy éjszakát.

2. Melegítsük a sütőt 200 C-ra. Helyezzük a rozmaring szálat a seprenyő közepére. helyezzünk hat 30 cm-es konyhai zsinórt atepsiben leresztben, 5 cm távolságra egymástól. Helyezzük rá a pácolt sertést. Fektessük a szalonna szeleteket a sertés karajra. Küssük a zsinórt jó szorosan a karaj köré úgy, hogy a bacon is hozzá legyen kötve. A szabad végeket vágjuk le.

3. Szórjuk a hús köré a burgonyákat és spricceljük be a maradék olajjal. Fűszerezzük a burgonyát. Tegyük be a sütőbe. Időnként keverjük meg a burgonyát. Süssük kb. 1 órát, majd tálaljuk.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!