Munkahelyi kiégés. Mit tegyünk, hogy újra motiváltak legyünk?

Munkahelyi kiégés. Mit tegyünk, hogy újra motiváltak legyünk?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Munkahelyi kiégés. Mit tegyünk, hogy újra motiváltak legyünk?

Mi is az a kiégés és miért rossz ez nekünk?

A kiégés az állandó érzelmi, szellemi és fizikai kimerültség állapota, amelyet hosszan tartó és megoldatlan stressz okoz. A kiégés akkor tapasztalható, amikor az ember túlterheltnek érzi magát a folyamatos, feszített munkarend miatt, így nem képes kielégíteni a saját igényeit.

Mivel saját magunkra nem tudunk elég időt fordítani, így munkánkat is egyre fáradtabban, kimerülten végezzük. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy már az élethez sincs kedvünk, pedig nem kell, hogy így történjen.

Tervezz rendszeres mini szüneteket!

Igen, tudom, nem egyszerű beiktatni. Folyamatosan jönnek a vásárlók, a főnök egyre több és több határidős feladattal lát el minket.

Nemhogy szünetet nem tudsz tartani, néha örülsz, hogy túléled a napot. Pedig hidd el, hogy a mini szünetek beépítése a napirendbe létfontosságú teret biztosíthat a nap folyamán.

Furcsán hangozhat, de ha 5-10 percre elhagyni az íróasztalt, a pultot és szívni egy friss levegőt, vagy csak átnyújtani a testedet, új lendületet adhat neked és készen állhatsz a következő feladat elvégzésére.

Például egy nemrégiben, 1000 brit felnőtt részvételével készült felméréséből kiderült, hogy minden harmadik ember, aki rendszeresen szünetet tartott, úgy érezte, hogy ez növeli termelékenységüket és energiaszintjüket. Fontos, hogy a mini szünetek alatt is teljesen másra próbálj koncentrálni.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást