Kígyóuborkát és paradicsomot is vehetünk már őstermelőtől a piacon. Ízük magasan felülmúlja import társaikét.
Hozzávalók:
kb. 10 dkg jégsaláta 3-4 dkg rukkola 1 db paradicsom ½ kígyóuborka 10 dkg mozzarella sajt 1 db főtt tojás 10 dkg sonka 1 kávéskanálnyi lenmagos olívaolaj Magvak: szezámmag, napraforgómag, tökmag
Elkészítés:
Megmossuk a zöldségeket. A jégsalátát csíkokra tépjük, tányérra rendezzük. A rukkolát rátesszük. A felkarikázott kígyóuborka és paradicsom következik.
A főtt tojást cikkekre vágva, a mozzarella sajtot szeletelve helyezzük a zöldségekre.
A sonkát vékony csíkokra vágva tesszük a saláta tetejére.
Lenmagos olívaolajjal meglocsoljuk, majd magvakkal megszórva tesszük az asztalra ezt a finom salátát.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!