Otthon / Dekor / Háztartás

Itt neked is megjön a kedved a takarításhoz – Ezek a legszebb, modern mosókonyhák

Szerencsére a legtöbb újépítésű otthonban már alapvető a mosókonyha, így sem a mosógépnek, sem a szárítónak nem kell külön helyet szorítani a konyhában, vagy éppen a fürdőszobában. Nem utolsó szempont az sem, hogy a felállítható szárítókat sem kell kerülgetni, és bizony a tisztítószerek is egy helyen lehetnek… Bár a hasznosság alapvető, az esztétikum sem mellékes a lakberendezők szerint. Olyannyira, hogy már a mosókonyhákat illetően is beszélhetünk trendekről!

A legnépszerűbb irányvonal

A mostani trendeket illetően népszerű minden, ami kék és zöld – ez a két árnyalat pedig nem hiányozhat a mosókonyhákból sem. Az említett színekben pompázó bútorokhoz remekül passzolnak a beton, vagy betonhatású járólapok. Ezek tökéletesen kiegészítik és remekül ellensúlyozzák a feltűnő alapszíneket. De nem csupán ezek az izgalmas irányvonalak népszerűek aktuálisan a mosókonyhákban…

Óceánparti hangulat

A szekrények színének köszönhetően könnyű élénkké és egyúttal vidámmá tenni ezt a helyiséget. A világos tónusok és az erős fényű spotok hozzájárulnak ahhoz, hogy ennek a kis alapterületű szobának kifejezetten egyedi hangulata legyen.

Fehér ragyogás

A fehérről automatikusan a tisztaság jut eszünkbe, így ez a szín egyértelműen jól passzol a különféle háztartási helyiségekbe. Azonban ez az árnyalat nem szerencsés választás a padlón, főleg nem akkor, ha a szabadtérről egyenesen a mosókonyhába érkezünk – ezt a problémát jól kompenzálja a mintás padlólap.

Mintás szürke

A plafonig érő bútorok mindig praktikus választásának bizonyulnak a mosókonyhákban: sosem lehet elég helyet biztosítani a tárolásra ezekben a helyiségekben. A modern gépekhez jól illik a szürke, amit elegendő egy kis mintával megbolondítani, és a végeredmény máris egy trendi, látványos mosókonyha.

Elegáns mosókonyha

Minden megvan ebben a mosókonyhában, amitől kifejezetten népszerűnek és trendinek számíthat. A hatszögű járólapok, a különleges, zöldeskék bútorok, a modern gépek és az elegáns sárgaréz egytől-egyig megfelel a kor kritériumainak. 

Még több inspiráló ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Mintás padló

A mintás padló praktikumáról már esett szó – ezt a hasznos funkciót remekül ki lehet egészíteni a kisebb, mosható szőnyeggel és lábtörlőkkel. Ebben a mosókonyhában kifinomultságot tükröz a klasszikus fekete és fehér szín: ezt az összképet az egymással harmonizáló tárolók és a kihúzható szárogató teszi még praktikusabbá.

Gurulós tárolók

Ha te is unod már, hogy állandóan cipelned kell a nehéz szennyes kosarat, akkor itt a megoldás: válassz gurulós tárolókat a mosókonyhádba! Amennyiben sikerül többnek helyet szorítanod, úgy nem kell neked szortíroznod a szennyest, mindenki már eleve a megfelelő tárolóba dobhatja a színes, a fekete és persze külön a fehér mosnivalót.

Kutyabarát megoldás

A házi kedvencek szerencsére már egyre több helyen számítanak igazi családtagnak, azonban különösen a nagytermetű és a vadászkutyák hajlamosak arra, hogy rengeteg sarat behordjanak a lakásba. Kivéve akkor, ha ilyen trendi és kutyabarát mosókonyhában szabadulhatnak meg a rájuk ragadt piszoktól!

Trendi ötvözetek

Ha két árnyalatot kellene most kiemelnünk a trendekben, akkor alighanem a kéket és a sárgarezet kellene említenünk – ebben a mosókonyhában mindkét árnyalatnak jutott hely. Jól működik együtt a két feltűnő szín és remekül passzolnak a megszokott fehérhez, amit a padlólap divatos mintája tesz még izgalmasabbá.

Kék, kék és kék

Ahogy azt több mosókonyhánál is észrevehetted, a kéknek és a zöldnek most minden árnyalata divatos, és akár merész mintákkal is ötvözhető ez a két feltűnő, de nagyon kellemes színt. Ennél a helyiségnél felbukkan egy új irányzat, ugyanis jelenleg hatalmas sláger azonos csempével dolgozni a padlón és a falon, valamint a pulton és a hátfalon.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást