15 módszer, amivel boldogabb leszel a munkahelyeden

15 módszer, amivel boldogabb leszel a munkahelyeden

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 15 módszer, amivel boldogabb leszel a munkahelyeden

Már a felkelés pillanata is emberfeletti erőfeszítést igényel.

A folytatás pedig egy újabb szürke hétköznap a feladatok dzsungelében. Ahelyett, hogy a fejedre húznád a lepedőt, indítsd pozitívan a napot.

Íme 15 kiváló motiváció, amivel kényelmet, szervezést, csapatszellemet és karriert építhetsz fel az egyszerű munkanapok alatt.

Kezdd jól a napot!

Egy jó nap jól is kezdődik, ám ha késel a munkahelyről, mi közben otthon felejtettél valamit és karikás a szemed alatt, akkor aligha indul jól a napod.

1. Amikor felkelsz nyújtozd ki magad és mosolyogj egyet a tükörbe. Ettől valószínüleg nevetni fogsz, már csak azért is mert elaludtad a hajad vagy meggyűrted az arcod. Egy családtag mosolya is felvidíthat, csak vedd észre!

2. Ha szeretsz zenét hallgatni, állíts össze egy olyan mp3-as cd-t, amelyen vidám, számodra kellemes zenék vannak. Indítsd el a cdlejátszót reggel, készülődés közben. Így nagyobb optimizmussal veszed az aznapi akadályokat.

3. Érkezz 10 perccel hamarabb a munkába, így van időd nyugodtan leülni a székbe és meginni egy meleg kávét. A legtöbbször szükség van a koffein felpezsdítő hatására, és a meleg ital nyugtatására.

4. Moss kezet amint megérkezel a munkába. Nemcsak egészségügyi okok miatt ajánlott, hanem a tiszta kellemes közérzet érdekében is. Ez után használj valamilyen finom kézkrémet, amivel kellemes légkört teremtesz magad körül.

5. Gondolkozz el rajta, milyen járművel tudnál még munkába járni. Ha a munkahelyed megengedi, kerékpározz vagy robogózz. Esetleg kipróbálhatsz más közszállítási járműveket is. Próbáltál például villamos helyett buszozni!

Érezd magad otthon!

Egy nő általában 16-17 órát van ébren, ezért nem csoda, ha a nap folyamán úgy érezzük, kezdünk lemerülni. Ezért annyira fontos, hogy a munkahelyen is olyan kényelmesen legyünk, mint otthon.

6. Szerezz be saját jegyzettömböket, tollakat, naplót, bögrét. Meglátod, mennyire otthon érzed majd magad a saját dolgaid közt.

7. Hozz egy kis cserepes növényt az asztalodra. A növények tisztítják a környezetet, párásítják a levegőt, így kevésbé lesz száraz a bőröd, a szemed és a hajad.

8. Szerezz be csuklótámaszt a számítógépes munkához, vagy notebooktartót, ergonómikus egeret stb. Ezek enyhítik a karodban és válladban levő feszültséget.

9. Ahhoz, hogy igazán otthon érezd magad, látnod kell szeretteidet. Keretezz be pár kedves fényképet és helyezd íróasztalodra.

Dolgozz a megfelelő hozzáállással

Hogy a szakmai életed ne savanyítson teljesen be és élvezni tudd amit csinálsz, egy minimális szórakozást kell bevezetni az irodába.

10. Ne várj minden egyes munkád után elismerést. Az irodában nincs hely túlzott buzgalomra. Persze szeretnéd ha becsülnék képességeidet, de ez már nem az óvoda, ahol gyűjtötted a pirospontokat. Például semmi értelme munkaidő után is bent maradni, ha nem kér rá senki. Ha befejezted a munkád és lejárt a munkaidő, irány haza!

11. Írj listát a prioritásokkal. Fontos tudnod mikor, mely feladatokat kell elvégezned. Jegyzeteld le azokat a dolgokat is, amelyeket meg szeretnél beszélni munkatársaiddal, ez segít a munkavégzés gördülékenységében, ráadásul nem marad bűntudatod, hogy valamit elfelejtettél.

12. Bátran kérdezz. Ha kérdezel, az nem a gyengeség jele, hanem az érdeklődésé, motivációé, figyelemé és szakmaiságé. Ráadásul jobban megismered azokat az embereket akik körülötted vannak, megindul a kommunikáció köztetek.

Légy szervezett

Légy szervezett az irodában, a jóléti munkahely alapköve a jól-szervezettség.

13. Vedd észre az esztelen, ismétlődő munkákat és könnyíts a feladatokon.

14. Ha túlterhelt vagy, kérj bátran segítséget, esetleg jelezd, hogy mikorra tudod elvégezni a munkát.

15. Hagyj rendet magad körül. Indulás előtt szabadulj meg az íróasztalon levő szeméttől, rakd rendbe a papírokat. Hozd rendbe magad a mosdóban, hogy felfrissülve és jó kedvvel térhess haza.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!