5 dolog, amire SOHA ne guglizz rá

5 dolog, amire SOHA ne guglizz rá

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / 5 dolog, amire SOHA ne guglizz rá

Amikről nem akarsz aztán hirdetéseket látni

Lehet, hogy egy jó barátodnak szokatlan kérdése van a babája pelenkakiütésével kapcsolatban, de hacsak nem akarsz minden alkalommal popsikrémek hirdetéseivel találkozni, ahányszor csak megnyitsz egy oldalt, inkább ne írd be a dolgot a keresőbe.

Ha egy problémára ugyanis rákeresel, akkor szinte bizonyos, hogy utána jönnek a rá megoldást kínáló hirdetések – akár még heteken keresztül is! Ha mégsem elkerülhető a netes böngészés, használj inkognitó módot, vagy a keresés után töröld a Google tevékenységedet!

Bőrbetegségek

Tudni akarod, mi az a folt, ami egyik napról a másikra feltűnt az arcodon? Ne írd be a keresőbe, hogy „kerek, pirosas anyajegy”, mert úgysem fogsz biztos választ kapni!

Ellenben totális pánikba sodorhatod magadat a potenciális betegségek listáját látva. Valószínű, hogy még néhány olyan képet is megpillantasz, amik – nos, finoman szólva sem nyújtanak szép látványt. Foglalj inkább időpontot egy bőrgyógyászhoz, ő fog biztos választ adni a kérdéseidre.

Bármit, ami zavarba hozhat

Ezekre ne keress rá a neten
AleksandarNakic/istockphoto.com

Mindannyian kíváncsiak vagyunk dolgokra, amiket szégyellünk megkérdezni, és ilyenkor jó ötletnek tűnhet lefuttatni egy diszkrét keresést a neten. De ha van bármi, aminek a nyilvánosságra kerülése kellemetlen helyzetbe hozhat (esetleg a karrieredbe is kerülhet), inkább ne guglizz rá, még akkor sem, ha utána törlöd a keresési előzményeidet.

Svea Eckert és Andreas Dewes biztonsági szakértők, akiknek sikerült összegyűjteniük mintegy 3 000 000 német állampolgár online szokásait, valamint a prominens személyek (köztük bírók és politikusok) webes előzményeit anélkül, hogy az illetők tudtak volna róla, állítják: ha valamire egyszer rákerestél, az szinte bizonyosan felhasználható lesz ellened.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást