Minimális időbefektetés, maximálisan látványos őszi dekorációk

Minimális időbefektetés, maximálisan látványos őszi dekorációk

Címlap / Otthon / Hobbi / Minimális időbefektetés, maximálisan látványos őszi dekorációk

Menthetetlenül itt az ősz, s bár reménykedhetünk a vénasszonyok nyarában, itt az ideje új köntösbe öltöztetni a lakásunkat. Sokan ekkor fordítanak időt az őszi nagytakarításra, s ha te is így teszel, ideje újragondolnod a rendrakás utáni dekorációt. Kevés az időd? Szerencsére akkor is sok alternatíva közül válogathatsz!

Tankolj fel a hobbiboltban!

A hobbiboltok többségében nem csak azoknak kínálnak dekorációs lehetőségeket, akik szívesen kézműveskednek, hiszen kész ornamentumokat is beszerezhetünk.

Érdemes olyan elemeket vásárolni, amiket aztán minden ősszel elővehetünk: leveles, sünis szélcsengőt, ajtókopogtatót, felakasztható, hosszan lelógó dekorációt, vagy éppen olyan apróságokat, amiket villámgyorsan szétszórhatunk a lakásban.

A kisebb-nagyobb szobrokat szezononként cserélhetjük, a cserepes virágok mellé az őszhöz passzoló, hurkapálcikára erősített faformákat szúrhatunk.

A családi faliújságon lecserélhetjük a mágneseket, de a függönycsatot is érdemes megújítani. Az ilyen, és ehhez hasonló apróságok teszik otthonossá, egyedivé, mégis villámgyorsan testreszabottá a lakásunkat.

Elő az őszi virágokkal!

Tavasszal és nyáron megszokhattuk a szebbnél szebb, csodásan virágzó növényeket, de szerencsére ősszel sem kell lemondanunk erről a csodáról.

Bár a kínálat nagy, ha célzottan vásárolunk, érdemes az ősz színeihez igazítani a beszerzésre váró cserepes növényeket, hiszen a szezonális dekoráció mellett igazán a sárga, narancs és piros virágok mutatnak a legjobban.

Az évszakváltás során beszerezhetsz őszirózsát, krizantémot, margitvirágot, callunát, amiket ízlésednek és a helynek megfelelően akár egymás mellé is ültethetsz.

Ha csupán egy-egy növény mellett voksolsz, úgy állítsd a választott virágot színéhez passzoló kaspóba és helyezd világos, látványos helyre a lakásban, elvégre teljes mértékben megérdemli az ősz utolsó napsugarait.

Vázába a csodával!

Az egyik legkönnyebb és leglátványosabb őszi dekorációhoz nincs másra szükséged, mint egy, a szezonhoz passzoló vázára és szebbnél szebb ágakra.

Választhatsz őszi bogyós növényeket, sárguló, narancsos, piros levelű ágakat, de bármilyen, az évszakhoz passzoló, szárított terméság is jól jöhet a célra.

A vázát tedd az asztal közepére, ízlésesen rendezd el benne a csodás ágakat, és már el is készültél a villámgyors dekorációval. 

Ha van még egy kis időd, és áttetsző a felhasznált vázád, akkor tegyél bele színes dekorkavicsokat, vagy őszi terméseket, gesztenyét, diót, így egyúttal a kilátszó ágvéget is elrejtheted.

Kosárkát az asztalra!

Az asztalra nem csupán vázába állított ágak kerülhetnek, hiszen a szezonban igazán nagyszerű gyümölcsökkel is megörvendeztet minket a természet.

A legkülönfélébb formájú, anyagú gyümölcskosarak közül válogathatsz, amiket mindig megtölthetsz szezonális gyümölcsökkel, így ősszel szőlővel, barackkal, szilvával és persze körtével, almával.

Ha nincs ínyedre, hogy köz- és muslicaszemlére tedd a gyümölcsöket, akkor már párszáz forintért vásárolhatsz különféle, rendkívül dekoratív dísztököket.

Ezek a kosárban való elrendezés mellett a lakás összes helyiségében, de még a bejárat környékén is kiválóan megállják a helyüket, így a lusta dekorálók kedvenceinek bizonyulnak.

Érdemes azt is kipróbálni, miként mutatnak őszi virágok, termések, megsárgult levelek mellett!

Öltöztesd át a lakást!

Ha őszre időzíted a nagytakarítást, akkor abba minden bizonnyal olyan rutinok is beletartoznak, mint a függöny-és terítőcsere, a párnák áthuzatolása.

Ez mindenképpen nagy előny, hiszen ha alapvetően semleges színű a lakásotok, akkor a dekoráció lecserélésével tökéletes őszi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba.

Mindez már kicsit nagyobb energiabefektetést igényel, de takarítani így is, úgyis kell, akkor pedig már mindegy, mi kerül vissza a helyére.

Próbálj olyan huzatokat, terítőket összeválogatni, amik illenek az évszakhoz, hiszen ha a helyiség krémszínű, barna, vagy éppen fehér, akkor remekül passzol hozzá az összes őszi árnyalat.

Hihetetlen, mennyit tud dobni a helyiségen egy narancs függöny, őszi levekkel megbolondított asztalterítő.

Vásárolj új gyertyákat!

Ha valaminek igazán örülhetünk a hideg évszakok beköszöntével, azok a gyertyák, amik most bizonyulnak a legtökéletesebb dekorációnak. 

Az interneten számtalan villámgyors és könnyen elkészíthető gyertyatartót találsz, de természetesen már az is remekbeszabottan tud mutatni, ha néhány gyertyát őszi termésekkel együtt elrendezel egy téglalap formájú üvegtálcán.

Ezen felül kipróbálhatod a befőttesüvegekbe állított gyertyákat is, amiknek a száját néhány szalaggal, őszi levéllel dekorálhatod, de bármelyik őszi gyümölcsbe, miniatűr tökbe is vájhatsz akkora lyukat, hogy beleállíthass egy teamécsest.

Dekorálhatsz úszómécsessel, de az is remek megoldás, ha vásárolsz egy kisebb üvegvázát, amit olyan tálcára állítasz, amit előzőleg préselt levelekkel tűzdeltél meg.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást