Dekor / Otthon

Őszi dekorációs tippek, amiket könnyedén megvalósíthatsz

Őszi dekorációs tippek, amiket könnyedén megvalósíthatsz

Az ősz a mély, élénk színek időszaka, melyeket számtalan eredeti módszerrel becsempészhetsz az otthonodba. A következő ötleteket az ilyenkor csodás ruhába burkolózó természet ihlette. Elő a sütőtökkel meg a falevelekkel!

Hangulatos terasz

Akár az erkélyen vagy az ablakpárkányon is bevetheted az újragondolt töklámpás ötletét, amihez meglepő módon tényleg nem kell más, mint néhány apróbb dísztök és egy lámpás.
Ha még inkább hangsúlyozni szeretnéd az őszies hangulatot, hasonló árnyalatú kiegészítőkkel varázsolhatod teljessé az összképet: a narancsszínű szárazvirág-csokrok, ülőpárnák, párnahuzatok és ajtódíszek segítenek benne. 
Ne feledd: a készen vásárolt kompozíciók is gyönyörűek ugyan, de mégiscsak más érzés, ha saját kezűleg állítod össze!

Meseszép őszi teríték

Egyszerű és nagyszerű dekorációs elemet lehet faragni a tökből. Ha kivájod a belsejét, és virágokat állítasz bele, esztétikus és természetes vázának örülhetsz. 

A művirágokat úgy beleteheted, ahogy vannak – élő növények esetén azonban javasoljuk, hogy egy vizestálat helyezz a tök aljára. 
Az asztal színharmóniáját őszi gyümölcsök felsorakoztatásával fokozhatod, és narancs, piros, sárga vagy barna gyertyákkal teheted teljessé.

Őszies gyertyatartók

Az őszi nővényekkel díszített gyertyatartókat néhány perc alatt elkészítheted, ráadásul pazarul festenek. Teamécses vagy henger formájú gyertya estén teljesen biztonságos a képen látható, koszorúszerű dekoráció

Ha azonban extra nagyméretű vagy másfajta gyertyát égetsz, javasoljuk, hogy inkább kívülről ékesítsd a tartót a tűzveszély elkerülése végett. Csak rajtad áll, hogy mű vagy igazi növényeket választasz – mindkét opciónak megvan a maga előnye és hátránya.

Vibráló színű törölközők

Gondoltál már rá, hogy néhány jól megválasztott törölközővel milyen egyszerű feldobni a fürdőszoba látványvilágát? A sütőtökre hajazó árnyalat például még a leghidegebb csempét is otthonossá varázsolja. 

Minden szín megengedett, amiről a hulló falevelek jutnak eszedbe – s ezek pompásan megférnek egymás mellett.
A törölköző azért is nagyszerű dekorációs elem, mert amellett, hogy használati tárgy, magától értetődő a tisztán tartása. Nem kell tehát bíbelődni a portalanítással.

Bögremelegítő

Ha beköszöntenek majd a hideg napok, előfordulhat, hogy még a bögréd is vacog. Isteni érzés lesz kézbe venni a forró italt, ha ilyen kötött vagy horgolt ruhácska köré fonódhatnak az ujjaid. 

Itt nemcsak a levélszínek megengedettek, hanem gyakorlatilag bármilyen, ami neked tetszik. 

Amennyiben a kézimunka a hobbid, biztosan akad nálad néhány anyagmaradék, amelyet erre a célra fel tudsz használni. Ez a projekt kezdőknek is ideális!

Gyertyatartó sütőtök

A mindenfelé csorgó gyertyák jelentik a háziasszonyok rémálmát, hiszen az odaszáradt viaszt nem kis munka feltakarítani az asztalról. Egyszerűen kiküszöbölheted a kellemetlenséget, például akár lapos sütőtökök bevetésével. 

Válassz olyan zöldségeket, amelyeket ehhez megfelelő formájúra alakított a természet – tehát egyenletes tetejűeket! Persze, némi faragással bármikor rásegíthetsz a stabil helyzetre.

Fókuszban az őszi ágak

Ki ne szeretne elmélyülni az őszi színben pompázó fák szépségében? Igen ám, de jövet-menet nincs mindenkinek ideje arra, hogy megálljon, és csodálja a természetet. 

Ha te is folyton rohansz, különösen fontos, hogy becsempéssz néhány ágat az otthonodba.
A dekoráció előnye, hogy nem kell olyan gyakran cserélgetni, mint a vágott virágot, ráadásul gyakorlatilag ingyen beszerezheted bárhol. Egy kis vízzel a váza alján még tartósabb lesz a dekor.

Narancsszínű kiegészítők

A sütőtök és a hulló falevelek leggyakoribb árnyalatát már ajánlottuk a teraszra és a fürdőszobába, de természetesen bárhol megállja a helyét. 

A hálóba könnyedén becsempészheted párnahuzatok, takarók és virágok formájában, de ha egy kicsit nagyobb léptékű megújulásra vágysz, cseréld le akár a sötétítő függönyt! 
A hasonló színű lámpabura is megfontolandó, mert egészen különleges hangulatot kölcsönöz.

Mécsesek almatartóban

Ha az almák tetejét mécses formában kifaragod, ilyen szép és illatos dísznek örülhetsz.
Amikor meggyújtod a kanócot, a hőhatásnak köszönhetően az őszi gyümölcs aromája is a levegőbe száll – úgyhogy mindenképpen tegyél félre néhány almát, hiszen a lakásban jó eséllyel mindenki megkívánja majd! 
Az almás tartókat műanyag formában is beszerezheted, de ebben az esetben illatgyertyával vagy illóolajjal érhetsz el hasonló hatást.
Neked melyik a kedvenc ötleted? 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást