Mindig mindenhonnan elkésel? Íme a legfőbb okok és a megoldások!

Mindig mindenhonnan elkésel? Íme a legfőbb okok és a megoldások!

Címlap / Életmód / Egészség / Mindig mindenhonnan elkésel? Íme a legfőbb okok és a megoldások!

Gyakran előfordul veled, hogy épp mindig a készülődés során üt be a káosz, pont az a ruha nincs meg, amit fel akartál venni, épp amikor indulnál, akkor történik valami katasztrófa, a buszt is lekésed és a forgalom is őrjítő? Előfordulhat esetleg, hogy nem mindig a külső tényezők a hibásak, hanem valahogyan mégis magadban kellene keresni a probléma forrását? Lássuk, mik a krónikus késés legfőbb okai és hogyan találhatod meg a kiutat!

Számodra nem fontos az idő

Természetesen amikor arról van szó, hogy egy fontos meetinged, esetleg interjúd lesz vagy egy repülőgépet kell elérned, akkor időben ott vagy, de ha “csupán” arról van szó, hogy a barátnőiddel találkozol, vacsorázni mész a családoddal vagy valakivel összefutsz, akkor rendszerint rád kell várni.

Sajnos el kell, hogy keserítsünk, de ha ez túlságosan is ismerős szituáció számodra, akkor lehet, hogy magadban kell keresned a hibát. Megtörténhet, hogy nem tiszteled eléggé mások idejét, sőt lehet, hogy a saját idődet is ezért kalkulálod el folyamatosan.

Hidd el, az idő az egyik legértékesebb dolog a világon, ne vesztegesd másokét azzal, hogy mindig rád kell várni.

Tipp: Próbáld meg átprogramozni az agyad, és tekints minden találkozóra úgy, mintha egy repülőgépet kellene elérned!

Könnyen elveszíted az időérzéked

Előfordulhat, hogy a gyakori késéseknek az oka abban keresendő, hogy egyszerűen elkalandozol és így könnyen elveszíted az időérzéked. Tudod, hogy hét órára valahová menned kellene, így időben elkezdesz készülni, hogy ne kelljen kapkodnod, és mindenre legyen idő.

A készülődés alatt persze sokminden történik, ami könnyen eltereli a figyelmed, hiszen túl hamar elveszel a részletekben, és még akkor is, amikor azt gondolod, hogy csak öt perc a sminked vagy az outfitted kiválasztása, valójában a többszörösét töltöd ennek. Hogyan oldd meg?

Tegyél a lakásod több pontjára órákat, állíts be emlékeztetőket és ne engedd, hogy az apró részletek teljesen elvegyék az időérzéked.

Valójában nem is akarsz menni

Előfordul, hogy azért késel el bizonyos találkozókról, mert egyáltalán nem is akarsz menni, sőt már a legelején tudtad, hogy így lesz.

Ilyenkor megesik, hogy a készülődésre szánt idő felét azzal töltöd, hogy az ágyban fekve azon gondolkozol, hogy vajon miért ígérted meg, hogy elmész erre a szülinapra és mi lenne a legjobb módszer arra, hogy kibújj a dologból.

A legegyszerűbb megoldás erre az, hogy ha valahová nem akarsz elmenni, akkor mondd le, de ne írd azt az ágyon fekve, hogy tíz perc és indulsz, amikor még el sem kezdtél készülődni.

Ezzel a rossz szokással ugyanis nem csak a szavahihetőségedet rombolod, de azt is vedd figyelembe, hogy milyen rossz lehet a másik oldalnak, amikor számítanak rád, te pedig pontosan tudod, hogy semmi esély rá, hogy elindulj.

Adj elég időt magadnak!

Lehet, hogy azért késel el mindenhonnan, mert egyszerűen senkinek nem tudsz nemet mondani és rendszerint annyira betáblázod magad, hogy már az elején tudod, hogy az egész napod egy káosz lesz és mindenhonnan késni fogsz? Ha ez a helyzet, akkor itt az ideje egy-két dologra nemet mondani.

Tudjuk, ez nem egyszerű feladat, de ha szeretnél egy kicsit nyugodtabb és lazább életet élni, akkor meg kell tanulnod.

Próbálj meg elég időt hagyni magadnak mindenre, arra, hogy reggel elkészülj, arra, hogy beérj munkába, arra, hogy pihenj, hogy egyél és így tovább.

Tipp: Eleinte adj magadnak extra perceket, azaz mindenre szánj plusz tíz percet, így ugyanis biztosan nem fogsz sehonnan elkésni.

Egy kis extra trükk

Ha már mindent megpróbáltál és még mindig előfordul veled, hogy elkésel és az egész társaság csak rád vár, akkor van két extra trükkünk számodra.

Az egyik, hogy mindig próbáld meg belehelyezni magad annak a személynek a fejébe, akivel találkozni fogsz. Gondolj bele, hogy milyen lesz neki arra várnia, hogy te megérkezz, és értékeld úgy az ő idejét, ahogyan a sajátodat is.

A másik trükk sokkal praktikusabb, egyszerűen állítsd vissza az órádat néhány perccel.

Ne öt vagy tíz perccel, mert ezzel túlságosan egyszerű kalkulálni, legyen inkább hat vagy hét perc az eltolódás, sokszor ugyanis ennyin múlik az egész!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást