Életmód / Család

Három dolog, amit minden kislánynak megtanítunk, pedig jobb lenne végre elfelejteni

Kislány

Ideális partnert választani persze nem egyszerű feladat, és azt sem mondjuk, hogy nincs felelőssége ezen a téren az apáknak: a szüleink kapcsolata, akár egymással, akár velünk, sokáig mintaként állhat előttünk.

Egy olyan apa, aki partnerként áll a felesége mellett, aki azt érezteti a lányával, hogy gyönyörű, okos és érdekes személyiség, akit érdemes meghallgatni és akivel jó dolog leülni játszani – mert a gyereket éppen ez teszi boldoggá – sokat tehet azért, hogy a lánya későbbi partnerétől is ugyanezt a tiszteletet várja el.

Mindez persze sokkal több időt és energiát igényel, mint vicceseket mondani a kanapén ülve a jövőbeli vőről meg egy légpuskáról, mégis azt mondjuk, megéri.

Ezt tudnod kell, ha férjhez akarsz menni!

Mi oldja a vízkövet, mi a jó pacalpörkölt titka és hogyan kell zoknit stoppolni… Nem azt mondjuk, mindegyik hasznos tudás, de érdemesebb lenne azért tanítani a gyermekeinknek különféle képességeket és ismereteket, hogy azzal csak úgy, maguk is boldoguljanak majd az életben, nem pedig azért, hogy ezzel majd kiszolgálhassanak egy másik embert.

Olvastad már?  Szopja a gyerek az ujját? Bevált módszerek, amikkel leszoktathatod róla

Bármilyen hihetetlen is, de lassan elmúlni látszik a kor, amikor egy lány életének sikerét az határozza meg, hogy milyen ügyesen fogott magának férjet, ráadásul feltételezzük, hogy senki nem szeretné, ha gyönyörű, okos gyermekét valaki azért venné feleségül, mert jó húslevest csinál – nem mintha az hátrány lenne, de azért reméljük, hogy akivel készül összekötni az életét, az majd mégis többet is lát benne, mint a konyhatündért.

Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csemetéd úgy dönt, hogy valaha is férjhez megy. A boldogságot ugyanis nagyon sok helyen, nagyon sokféle módon meg lehet találni, és talán jobb rábízni, hogy ő a sajátját hol keresi majd.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást