7 dolog, amit a skandináv hölgyek másképp csinálnak – Érdemes követni!

7 dolog, amit a skandináv hölgyek másképp csinálnak – Érdemes követni!

Címlap / Stílus / Divat / 7 dolog, amit a skandináv hölgyek másképp csinálnak – Érdemes követni!

1. Irányítják az életüket

Rájuk nem mondhatjuk, hogy csak úgy sodródnak az árral, hiszen a skandináv nők egyik jellemzője, hogy kezükbe veszik az irányítást. Tudják, hogy mit akarnak, és tesznek a céljaik megvalósításáért. Kiállnak az igazukért, és mindazért, amiben hisznek, és a kezdeményezés sem áll távol tőlük.

Mivel a munkában próbálnak feljebb jutni a ranglétrán, a szerelmi életükben is sokszor ők teszik meg az első lépést, és akár randira is elhívnak valakit, akit alig ismernek. Ebben segítségükre van az, hogy szeretnek beszélgetni, és nagyon magabiztosak!

Skandináv nők életmódja
visualspace/istockphoto.com

2. Nem a családjuk szolgái

A skandináv nőket nem lehet klasszikus háziasszonynak nevezni, pláne, hogy a ház körüli teendőket mindig elosztják a partnerükkel. Nem gyakran látod, hogy az egész napot takarítással és főzéssel töltenék, miközben a férjük tévét néz; a családi egység náluk arra épül, hogy mindkét félnek jó legyen.

Úgyhogy a feladatokat elosztják, és igyekeznek ott segíteni egymásnak, ahol tudnak. Svédországban egyébként a gyermekek születése után nem csak a nőknek van lehetőségük otthon maradni, hiszen az apukák is kapnak 90 napot, hogy együtt lehessenek az újszülöttel.

3. Szórakozásból sportolnak

Tippek skandináv nőktől
Danilo Andjus/istockphoto.com

Skandináviában nagyon fontos szerep hárul a mozgásra, és ezzel együtt az egészséges életvitelre! A nők (és a férfiak is!) úgy választanak sportot, hogy az szórakoztató legyen számukra, és szívesen csinálják, nem pedig azért, mert „valamit muszáj mozogni”, hiszen utóbbi hozzáállással minden sport rövid életű lenne.

Inkább elmennek síelni, túrázni, mint hogy az edzőterembe járjanak; ennek köszönhetjük a Nordic walking, azaz skandináv gyaloglás fogalmát, ami Magyarországon is egyre népszerűbb.

4. Nem követik a trendeket

A trendekkel ők úgy vannak, hogy ha tetszik nekik valami, megveszik, de csak azért, mert épp divatosnak számít egy-egy darab, még biztosan nem állnak be a sorba. Náluk sokkal jellemzőbb a klasszikus öltözködés, szeretik az időtálló ruhákat, és a kevésbé élénk, visszafogott színeket.

Tudják, hogy ezektől lesz kifinomult a megjelenésük, és lehet, hogy első ránézésre egyszerűnek tűnnek ezek a szettek, de valójában mindig minőségi, elegáns darabokat válogatnak össze. A kisugárzásuk így egészen megváltozik!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást