Minden alkatból lehet homokóra: így öltözz fel nyáron

Minden alkatból lehet homokóra: így öltözz fel nyáron

Címlap / Stílus / Divat / Minden alkatból lehet homokóra: így öltözz fel nyáron

Teljesen mindegy, hogy eredetileg milyen alkattal áldott meg a sors, a megfelelő ruhák, szettek segítségével te is igazi homokórának tűnhetsz. Eláruljuk, hogyan tudsz csalni a látványon!

Körte alkat

A nők igen jelentős részére jellemző a körte alkat, van, akiken jobban hangsúlyos, és van, akiken kevésbé látványos az eltérés. 
Nem sok mindenkit vigasztal, hogy ez a testfelépítés az egyik legegészségesebb, hiszen a tartalékok nem a fontos szervek közelében, hanem a hátsó felen és a combokon raktározódnak.
Az mindenesetre biztos, hogy a legtöbben szeretnének pár centit optikailag is lefaragni a fenekükből. Szerencsére erre több megoldás létezik, s nem csupán a kőkemény kardió, bár tény, hogy az igen sokat javít a helyzeten…

Mit viselj?

Először is fontos a derékvonalad kihangsúlyozása, ami történhet derékszabású nadrágokkal, szoknyákkal, vagy egy egyszerű derékövvel. 
Másodsorban pedig szélesítened kell a vállak vonalát, amire a legjobbak a válltömésszerű, buggyos ujjú felsők, a felsőtesten futó, különleges szabások, de az ujjatlan csőtopokkal is ezt a hatást érheted el. 
Az A-vonalban bővülő, derékszabású szoknyák is jótékonyan hatnak az alkatodra, hiszen elfedik, csupán sejtetik a csípő vonalát. Ennek megfelelően az ilyen egyberuhák is jól fognak állni, főleg akkor, ha arra is ügyelsz, hogy ne ujjatlan, hanem egy kis ujjrésszel bíró, vagy kifelé szélesedő fazon mellett tedd le a voksodat.
Farmer: F&F, 7 500 Ft 
Táska: H&M, 19 990 Ft 

Alma alkat

Az alma alkat már jóval keményebb dió, sőt, mondhatjuk, hogy az összes alkatot figyelembe véve ebből a testfelépítésből a legnehezebb homokórát varázsolni, hiszen az almák éppen a derékrészen a legszélesebbek
Ha te is ebben a cipőben jársz, kicsit csalnod kell, és az optikai középpontot feljebb kell helyezned, mégpedig közvetlenül a melleid alá. 

Mit viselj?

A mell alatt húzott felsők, az empire szabású ruhák lesznek számodra a legideálisabbak, ezeket érdemes kombinálnod akkor, ha te is szeretnéd megcélozni a homokórára emlékeztető vonalakat. A tunikaszerű felsőket bátran ötvözheted feszes nadrágokkal, nem kell mindent elrejteni, egy sejtető darab bőven elég a szettben.
Az empire szabású ruhák esetében arra ügyelj, hogy ha alacsony vagy, ne viselj maxi szabású darabokat, a térd fölött végződő szoknyarészek sokkal jobban fognak mutatni rajtad.
Választhatod a manapság divatos oversize felsőket is, ezek az alkatodból eredően jól fognak mutatni rajtad, viszont inkább elfedik a vonalakat, nem mutatnak homokórának. Ettől függetlenül időnként érdemes beiktatnod az öltözködésedbe őket, legalább a változatosság kedvéért.
Nadrág: H&M, 3 490 Ft 
Strasszos cipő: CCC, 7 990 Ft 

Fordított háromszög alkat

A háromszög alkat alapvetően a férfiakra jellemző, rájuk mondjuk, hogy „deltásak”. Amennyire szeretjük ezt a formát az erősebbik nemen, annyira utáljuk magunkon, úgyhogy ideje kicsit csalni a szélesebb hátvonalon.
Mivel neked a felsőtested hangsúlyos, az öltözködésedben elsősorban a csípődre kell terelned a figyelmet, az a cél, hogy megteremtsd az összhangot a képzeletbeli felezővonal mindkét oldalán.

Mit viselj?

A felsőtestet hangsúlyozni lehet egy zsebes, rakott szoknyával, boyfriend, vagy háremnadrággal, de a bőszárú fazonok is jól fognak állni. Minden nadrág esetében célszerű bevetned a széles öveket, amik a csípődre terelik a figyelmet, tovább szélesítve azt. 
A felsőket illetően vásárolj V-kivágású, dekoltált, rövid, vagy háromnegyedes ujjú darabokat, amik pillanatok alatt elvonják a kíváncsi tekinteteket a széles vállaidról.
Szoknya: H&M, 2 990 Ft 
Karkötő: H&M, 1 290 Ft 
Napszemüveg: Esprit, 12 000 Ft 

Fiús alkat

Bár a divatvilágban mindmáig kívánatos a fiús alkat, az átlagos hétköznapokon a nők többsége éppúgy nem szereti ezt a testfelépítést, ahogy a kicsit férfiasnak ható fordított háromszöget. 
A fiús alkatot szerencsére könnyű kompenzálni, főleg a mostani trenddel, ahol minden visznek a buggyos és az ejtett fazonok. 

Mit viselj?

Olyan ruhát válassz, ami derékrészen feszül, egyébként lenge, hiszen ez a megoldás kerekebbnek mutat. Számodra is jók a zsebes nadrágok, ruhák, amik kerekítik a csípőd vonalát, de a deréktól lefelé bővülő, A-vonalú szoknyákkal is ugyanezt a hatást érheted el. 
A felsőt illetően jók a kerek vállrészű, rétegelt darabok, de egész nyugodtan viselheted a crop topokat is. 
Egy vékony övvel a zsákruha, vagy bármilyen hosszú tunika is tökéletesen fog mutatni rajtad.
Ruha: H&M, 6 990 Ft 
Karkötők: Esprit, 6 000 Ft 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást