Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez

Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez

Címlap / Szerelem / Esküvő / Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez / 2. oldal

Ez az új hozzáállás (vagy sokak számára kényszerhelyzet), arra készteti mind az esküvőszervezőket, mind a házasulandó párokat, hogy másként álljanak a szertartásokhoz. Jelenleg tízből három felnőtt vevő arra, hogy egy helyi bárban ülje meg a lagzit.

„A járvány arra késztetett bennünket, hogy életünk számos aspektusát újraértékeljük, és az esküvők nem kerülhették el ezt a folyamatot” – mondta Liane Hunt, a Greene King Inns szóvivője. „Ezreknek kellett késleltetniük az ünneplést csak Nagy-Britanniában. Az elmúlt 17 hónapban azonban úgy tűnik, hogy az esküvők keretei elmozdultak. Az emberek nem csak a biztonság érdekében, hanem a költségek csökkentése miatt is fontolóra veszik a kisebb létszámú, olcsóbb esküvők lehetőségét.”

a házasulandó párok 70%-a mikroesküvőt tervez
andreswd/istockphoto.com

Nem mindenki szomorú emiatt

Első olvasatra talán azt gondolnánk, hogy sokan szomorúak lesznek a korlátozott lehetőségek miatt, ám a megkérdezettek 72 százaléka mondta, hogy a kisebb szertartás nagyon intimre sikerült. Hozzátették, hogy jó érzés volt számukra, hogy közeli szeretteikkel tölthették az időt. A kis esküvő előnyei közé sorolták azt is, hogy nem olyan bonyolult a szervezés, kisebb a nyomás a páron, az esküvő gyorsabban, olcsóbban megtervezhető és kevesebb aggodalommal jár. 

További 52 százaléknak tetszik az ötlet, hogy nem kell meghívni illemből másokat. Most könnyű hivatkozni a korlátozásokra, vagy éppen az elővigyázatosságra. Ezt mutatja az is, hogy 45 százalék elárulta, éppen azért házasodott most, mert a járvány ürügyet szolgáltatott arra, hogy megtarthassák a kicsi, meghitt esküvőjüket. Persze, ez sem fekete és fehér. A megkérdezettek 47 százaléka mondta, hogy aggódik azért, esetleg megbántott néhány embert azzal, hogy nem került fel a mikroesküvő vendéglistájára. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást