Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez

Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez

Címlap / Szerelem / Esküvő / Rossz hír az esküvőszervezőknek: a párok 70%-a mikroesküvőt tervez

Még a pandémia előtt voltunk utoljára lagziban, de jövőre már van egy meghívásunk. Tavaly óta én is menyasszony vagyok, de eszembe se jutott, hogy nekiálljak esküvőt szervezni. Ennek több oka is van, elsősorban az időhiány, másodsorban pedig a szervezés körüli bizonytalanság.

Azt gondoltam, hogy kevesebb ismerősöm adja majd a fejét arra, hogy összeházasodjon, éppen ebben a furcsa élethelyzetben. Úgy tűnik, sokakat nem tartott vissza, hogy jönnek-mennek a korlátozások.

Én viszont úgy vagyok vele, hogy már nagyon régóta együtt vagyunk, gyermekünk, kutyánk és házunk is közös – ha eddig nem siettünk, most már nincs értelme. Viszont teljesen megértem azokat, akik élnek a lehetőséggel, és a pandémia árnyékában próbálják megkerülni a „kötelező rokonmeghívásokat”. Az egyszerűbb esküvők lebonyolításának talán most van a legideálisabb időszaka. 

Aligha örülnek ennek az esküvőszervezők…

Egy új felmérés szerint, amit az Egyesült Királyságban készítettek, a járvány miatt számos esküvő előtt álló pár újragondolta a korábban megtervezett szertartást. 53 százalékuk hajlandó, hogy inkább egy mikroesküvő mellett tegye le a voksát, minthogy ragaszkodjon az eredeti terveihez. Ezeknek a ceremóniáknak a lényege, hogy a lehető legkevesebb ember vesz részt rajtuk, aminek nem csupán az az oka, hogy a pár erre vágyik. Világszerte sok házasulandó párnak drasztikusan csökkentenie kellett az esküvőjén résztvevők létszámát. Egyszerűen erre kötelezték őket a társadalmi távolságtartásra vonatkozó törvények. 

A megkérdezett felnőttek 70 százaléka azt szeretné, ha csak a legközelebbi barátok, illetve a családtagok vennének részt az esküvőjükön. A világjárványt megelőzően minden ötödik házaspár legalább 90 vendéget hívott meg a lagzira. Ehhez képest most egy átlagos vendéglista mindössze 52 főre terjed ki, tehát csaknem felére csökkent egy átlagos esküvő létszáma. 

Új esküvői helyszínek a láthatáron

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást