Család / Életmód

Miből lehet tudni, hogy készen állsz az anyaságra?

Miből lehet tudni, hogy készen állsz az anyaságra?

Mikor jön el az a pillanat egy nő életében, amikor tudja, már nem csak nő szeretne lenni, hanem anya is? Olvasóinkat kérdeztük meg a témáról! Szerinted van megfelelő pillanat? Érezni kell? Vagy inkább csak beleugrani, és utána jön minden természetesen magától? Honnan tudod, hogy készen állsz a gyerekvállalásra?

Zsuzsi (34), eladó

„Először 27 éves koromban kezdtem ezzel a kérdéssel foglalkozni. Látva barátnőimet is, szerintem legtöbbször ez az a kor, amikor biológiai óránk elkezd jelzéseket adni.

Ezután kezdődik a fészekrakó periódus, amikor párkapcsolatunkat és megélhetésünket is próbáljuk stabil pillérekre helyezni. Hogy ez kinek mikor ér véget, az nagyon változó, közben pedig folyamatosan érik bennünk a vágy, hogy majd egyszer méltó családdal és otthonnal fogadjuk a csöppséget a világra.

A végén pedig a miénk lesz a legnagyobb ajándék, az anyaság végtelen öröme.”

Kinga (38), PR-es

„Ha nem tudod elképzelni az életedet úgy, hogy ne szerepeljen benne egy vagy több gyerek.

Ha készen állsz arra, hogy gyökeresen és visszavonhatatlanul megváltozzon az életed.

Ha készen állsz arra, hogy az ÉN helyett az Ő és a MI legyen a legfontosabb.”

Zsófi (33), rendezvényszervező

„Világ életemben azt gondoltam, hogy nem akarok gyereket. Nem is tudom pontosan megmagyarázni, miért. Szeretek gondoskodni másokról, vannak kutyáim, macskáim, és 22 éves korom óta férjnél vagyok, tehát papíron minden adott volt ahhoz, hogy vágyjak rá.

Mégis csak tavaly kezdett el foglalkoztatni a kérdés, hogy a férjemmel talán nem is lenne rossz családot alapítani. Ő elfogadta a korábbi döntésemet, és semmit nem akart rám erőltetni – talán ez segített abban, hogy egyik pillanatról a másikra magamtól jussak el oda, hogy akarom.

Azt hiszem, nincs ideális alkalom arra, amikor be kell vállalni, de most úgy érzem ott tartok. Talán későn érő típus vagyok, de nem tudom, mi változott, ez csak egy érzés.”

Alexa (35), jogász

„Szerintem nem lehet tudni.

Van olyan, hogy nem tudsz előre dolgokat, ugyanis az élet kaland, és semmiben nem mehetsz biztosra, ezt el kellene már fogadni.

És ha szeretnétek gyereket és végre  megfogan, pont 9 hónapod lesz arra, hogy felkészülj rá.

Szóval nem baj, ha az elején nem állsz készen, a végére biztosan készen leszel, minden értelemben… 🙂 Érd be ennyivel!”

Andi, 28, fotós

Két hónapja hoztam világra az első gyermekemet, így mondhatni friss az élmény. Nálam úgy történt, ahogy a nagykönyvben van megírva.

Jött a szerelem, amiből házasság lett, aztán 1 év utazgatás, majd a gyerek. Szerintem ennek így kellene lennie. Minden lépcsőfokot szép sorban kell megtenni, így akkor adja magát.

Engem ez hihetetlenül boldoggá tesz!”

Neked mi a véleményed a témáról?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást