VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Amikor az étterembe lépünk, mindannyian szeretnénk egy valóban különleges gasztronómiai élményt átélni. Azonban a mesterszakácsoknak másképp jár az esze, mint a hétköznapi vendégeknek, hiszen számos apró részletet figyelembe vesznek az étlap tanulmányozása közben. Lehet, hogy amit te választanál, az nekik tiltólistás, mivel pontosan tudják, hol rejtőzhetnek azok az apró csapdák, amelyek egy kívülálló számára észrevétlenek maradhatnak.
Nyers tengeri herkentyűk
A tengeri gyümölcsök világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, különösen a nyers változataik, mint például az osztriga vagy a kagyló. Egy mesterszakács azonban pontosan tudja, hogy a legfrissebb tengeri herkentyűket csupán a legmegbízhatóbb helyeken érdemes fogyasztani. Ennek az oka nem más, mint a szigorú tárolási és frissességi követelmények, amelyeket nehéz állandó jelleggel teljesíteni. Ha nem vagy biztos benne, hogy a tengerparti halászat közvetlen közelében található étteremben fogyasztasz, érdemesebb más fogások irányába tájékozódni.