Életmód / Ezotéria

A Mérleg személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Gondolkoztál már azon, mi az, ami a Mérleget, ezt a harmonikus csillagjegyet halálra idegesíti, vagy hogy milyen negatív tulajdonságokkal rendelkezhet egy olyan személyiség, aki számára mindennél fontosabb az egyensúly? Azt sokan tudják, hogy a jegy szülöttei okos, logikus gondolkodású emberek, akik igazságosak és fontos számukra, hogy környezetük boldog legyen.

Az is köztudott, hogy a Mérleg mindig nyugodt és józan gondolkodású, ugyanakkor remek barát, hiszen jó hallgatóság és remek tanácsokat ad. A Mérleg Levegő-jegy, tehát hajlamos arra, hogy spontán, szokatlan módon cselekedjen, viselkedésével olykor meglepve környezetét. Ezek az emberek akkor érzik igazán jól magukat, ha körülöttük mindenki boldog, de ez a barátságos jegy merőben sokszínűbb, mint első ránézésre tűnik. Íme öt meglepő, de igaz tulajdonság a Mérlegekről.

1. Hajlamos a mártír-szerepre

Ha úgy adódik a helyzet, hogy valakinek el kell vinni a balhét, a Mérleg mindig elsőként vállalkozik, hogy ő legyen az. Ha ők a hibásak, akkor egyértelmű számukra, hogy felelősséget vállalnak tetteikért, de még akkor is ragaszkodnak a bűnbak szerepéhez, ha semmi közük nem volt a dologhoz. Életük minden terén az egyensúlyra törekszenek és hajlamosak arra, hogy a szükségesnél több áldozatot hozzanak annak érdekében, hogy környezetük dinamikája harmonikus maradjon. 

2. Szereti a szépet

A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, így mindenben a szépet keresi.

A jegy szülötteinek határozott affinitása van minden vizuális dologhoz, így sokan lesznek közülük képző-, vagy iparművészek, illetve divattervezők.

Az előnyös külső azonban a párkapcsolataiban is fontos számára, így ez kicsit megnehezítheti nála a párválasztást, hiszen lehet egy partnerrel bármilyen sok közös tulajdonsága, amennyiben nincs meg részéről a fizikai vonzódás, lezárja a kapcsolatot.

3. Túl kritikus önmagával

A Mérleg folyton arra törekszik, hogy körülötte mindenki boldog és kiegyensúlyozott legyen, ami olykor túl nagy súlyt helyez a vállára. Mivel mindig mások kedvére akarnak tenni, saját magukat helyezik sokszor irreális nyomás alá. Ha úgy érzik, kudarcot vallottak – túlságosan is – kemény önkritikát gyakorolnak. Ilyenkor emlékeztetniük kell magukat arra, hogy a lehetetlenre vállalkoznak, hiszen nem tehetnek mindenkit folyamatosan boldoggá és néha magukkal is foglalkozniuk kell. 

4. Nem hisz el semmit, amíg nem látta a saját szemével

A jegy szülöttei remek megfigyelők, akik folyamatosan vizsgálják környezetüket és mindennek tudatában vannak. Általában többet tudnak, mint amennyit mutatnak és a fejükben állandóan jegyzetelnek.

Szinte olvasnak mások gondolataiban és olyan apró dolgokat is észrevesznek, amik mások figyelmét elkerülik.

A Mérleg természetétől fogva szkeptikus, sosem hisz a szóbeszédnek, hanem mindig saját maga analizálja a helyzetet, mielőtt véleményt formál. Mindent meg kell vizsgálnia a saját szemével, mielőtt elhiszi. 

5. Megbocsát… de nem felejt

A Mérleg kifejezetten elnéző személyiség, azt vallja, hogy mindenki hibázhat és előszeretettel ad mindenkinek egy második esélyt. Ugyanakkor nem ostoba: tanul abból, ha elnézett valamit és mivel mindenre emlékszik, sosem követi el kétszer ugyanazt a hibát.

Ha van valami, amit viszont abszolút képtelen tolerálni, az az önzőség és a tapintatlanság. A Mérleg az összes olyan embert eltávolítja környezetéből, aki törtető és csak magára gondol, ebben az esetben sosincs nála második esély. Mivel neki mindennél fontosabb a szerettei és környezete harmóniája, egyszerűen nem viseli el, ha valaki ezt az egyensúlyt nemtörődöm viselkedésével felborítja.

Kép forrása: kadet26/Depositphotos.com

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást