Életmód / Ezotéria

A Mérleg személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Mérleg személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Gondolkoztál már azon, mi az, ami a Mérleget, ezt a harmonikus csillagjegyet halálra idegesíti, vagy hogy milyen negatív tulajdonságokkal rendelkezhet egy olyan személyiség, aki számára mindennél fontosabb az egyensúly? Azt sokan tudják, hogy a jegy szülöttei okos, logikus gondolkodású emberek, akik igazságosak és fontos számukra, hogy környezetük boldog legyen.

Az is köztudott, hogy a Mérleg mindig nyugodt és józan gondolkodású, ugyanakkor remek barát, hiszen jó hallgatóság és remek tanácsokat ad. A Mérleg Levegő-jegy, tehát hajlamos arra, hogy spontán, szokatlan módon cselekedjen, viselkedésével olykor meglepve környezetét. Ezek az emberek akkor érzik igazán jól magukat, ha körülöttük mindenki boldog, de ez a barátságos jegy merőben sokszínűbb, mint első ránézésre tűnik. Íme öt meglepő, de igaz tulajdonság a Mérlegekről.

1. Hajlamos a mártír-szerepre

Ha úgy adódik a helyzet, hogy valakinek el kell vinni a balhét, a Mérleg mindig elsőként vállalkozik, hogy ő legyen az. Ha ők a hibásak, akkor egyértelmű számukra, hogy felelősséget vállalnak tetteikért, de még akkor is ragaszkodnak a bűnbak szerepéhez, ha semmi közük nem volt a dologhoz. Életük minden terén az egyensúlyra törekszenek és hajlamosak arra, hogy a szükségesnél több áldozatot hozzanak annak érdekében, hogy környezetük dinamikája harmonikus maradjon. 

2. Szereti a szépet

A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, így mindenben a szépet keresi.

A jegy szülötteinek határozott affinitása van minden vizuális dologhoz, így sokan lesznek közülük képző-, vagy iparművészek, illetve divattervezők.

Az előnyös külső azonban a párkapcsolataiban is fontos számára, így ez kicsit megnehezítheti nála a párválasztást, hiszen lehet egy partnerrel bármilyen sok közös tulajdonsága, amennyiben nincs meg részéről a fizikai vonzódás, lezárja a kapcsolatot.

3. Túl kritikus önmagával

A Mérleg folyton arra törekszik, hogy körülötte mindenki boldog és kiegyensúlyozott legyen, ami olykor túl nagy súlyt helyez a vállára. Mivel mindig mások kedvére akarnak tenni, saját magukat helyezik sokszor irreális nyomás alá. Ha úgy érzik, kudarcot vallottak – túlságosan is – kemény önkritikát gyakorolnak. Ilyenkor emlékeztetniük kell magukat arra, hogy a lehetetlenre vállalkoznak, hiszen nem tehetnek mindenkit folyamatosan boldoggá és néha magukkal is foglalkozniuk kell. 

4. Nem hisz el semmit, amíg nem látta a saját szemével

A jegy szülöttei remek megfigyelők, akik folyamatosan vizsgálják környezetüket és mindennek tudatában vannak. Általában többet tudnak, mint amennyit mutatnak és a fejükben állandóan jegyzetelnek.

Szinte olvasnak mások gondolataiban és olyan apró dolgokat is észrevesznek, amik mások figyelmét elkerülik.

A Mérleg természetétől fogva szkeptikus, sosem hisz a szóbeszédnek, hanem mindig saját maga analizálja a helyzetet, mielőtt véleményt formál. Mindent meg kell vizsgálnia a saját szemével, mielőtt elhiszi. 

5. Megbocsát… de nem felejt

A Mérleg kifejezetten elnéző személyiség, azt vallja, hogy mindenki hibázhat és előszeretettel ad mindenkinek egy második esélyt. Ugyanakkor nem ostoba: tanul abból, ha elnézett valamit és mivel mindenre emlékszik, sosem követi el kétszer ugyanazt a hibát.

Ha van valami, amit viszont abszolút képtelen tolerálni, az az önzőség és a tapintatlanság. A Mérleg az összes olyan embert eltávolítja környezetéből, aki törtető és csak magára gondol, ebben az esetben sosincs nála második esély. Mivel neki mindennél fontosabb a szerettei és környezete harmóniája, egyszerűen nem viseli el, ha valaki ezt az egyensúlyt nemtörődöm viselkedésével felborítja.

Kép forrása: kadet26/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást