Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá

Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá

Címlap / Életmód / Lélek / Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá / 2. oldal

Akadnak olyan személyiségjegyek, amiktől jobb, ha távol tartod magadat. Ez nem csak párkapcsolatban igaz, hiszen a baráti, kollegiális viszonyt is tönkretehetik azok, akik így viselkednek.

3. Másokról is állandóan rosszakat mond

Lehet, hogy eddig nem jutott hozzád vissza semmilyen negatív kritika és az is megeshet, hogy nyíltan sem bántott az illető, így egyelőre nem tudod megállapítani, kivel is van dolgod. Azonban árulkodó, hogyan beszél neked másokról. Ez mindenkiről sokat mond: a saját személyiségünk tükröződik abban, ahogy másokat látunk. Ráadásul, ha valaki rendszeresen ócsárolja a barátait, kollégáit, vagy ismerőseit, az valószínűleg rólad sem nyilatkozik majd másként. Ez a negatív spirál beszippanthat, és amellett, hogy elkezdheted borúsan látni az életet, észrevétlenül is igazságnak foghatod fel azt, amit az illető állít – gyakran minden valóságalap nélkül. 

4. Sosem vállal felelősséget semmiért

Bármilyen kapcsolatról, társas viszonyról beszélünk, a kölcsönös felelősségvállalás alapvető, hiszen az visz előre minket. Legalábbis akkor, ha nem csak nekünk kell folyton elnézést kérnünk és feladatokat vállalnunk a siker érdekében, hanem a többieknek is. Azonban vannak olyanok, akiknek ez már ránézésre is fizikai fájdalmat okoz.

Ők azok, akik egyszerűen képtelenek elismerni saját hibáikat, rendszeresen másokat okolnak még akkor is, ha ez nyilvánvalóan teljes sületlenség. Viszont annyira meggyőzően érvelnek, és olyan remekül hazudnak, hogy idővel még te is elhiszed: igazuk van. Mindig megtalálják a módját, hogy jól, vagy legalább semlegesen jöjjenek ki az adott szituációból – általában azzal, hogy valaki mást tesznek felelőssé. 

5. Túl kedves veled

Szó sincs arról, hogy a kedvesség mögött is folyton támadást kell látni, mert bármennyire is hihetetlen, de valóban élnek körülöttünk jó emberek. Azonban, ha a korábban említetteket tapasztaltad egy személynél és ehhez csatlakozik az, hogy az illető extrém kedves veled, akkor ideje menekülőre fognod a dolgot. Jól érzed, ha úgy gondolod, valami nincs rendjén, hiszen erről a hozzáállásról ordít a diszharmónia.

Miért akar veled valaki folyton kitolni, miért élvezi, ha kellemetlen helyzetbe sodorhat, miközben próbál kedveskedni? Sajnos vannak olyan emberek, akik élvezik ezt a „játékot”, örömüket lelik abban, hogy másokat irányíthatnak, befolyásolhatnak. Úgy tesznek, mintha érdeklődnének, figyelnének rád, de erről szó sincs, csak a következő helyzetet készítik elő. Sokszor csak arra vágynak, hogy megkapják a kellő figyelmet, csodálatot és ezért nem félnek túl kedvesnek mutatkozni.  

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»