Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá

Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá

Címlap / Életmód / Lélek / Mindig rosszat mond másokról? Óvakodj tőle, ha ez az 5 tulajdonság illik rá

Akadnak olyan személyiségjegyek, amiktől jobb, ha távol tartod magadat. Ez nem csak párkapcsolatban igaz, hiszen a baráti, kollegiális viszonyt is tönkretehetik azok, akik így viselkednek.

Miért fontos, hogy távol tartsd magadat tőlük?

Olyan tulajdonságokat gyűjtöttem, amik alapvetően a mérgező személyiségjegyekkel bíró emberekre jellemzőek. Azok, akiknek az alábbi tulajdonságok természetesek, nagyon könnyen befolyásolnak másokat. Elfogadtatják veled, hogy valójában te vagy a probléma, miattad történnek a rossz dolgok, te nem vagy elég jó – ebből már nem nehéz kitalálni, hogy elveszik az önbecsülésedet, kételkedni kezdesz magadban. Ezzel pedig automatikusan kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, ami mindennapos stressz-forrássá válhat az életedben.

Párkapcsolaton belül állandó megfelelési kényszered lesz és mindenben alárendeled magadat a másik felednek. Egy baráti viszonyban nem fogod azt érezni, hogy őszinte lehetsz, bármit elmondhatsz, vagy esetleg mondhatsz nemet, amikor úgy tartja kedved. Ha pedig a kollégádról van szó, akkor rendszeresen te fogsz többet dolgozni, az ő keze alá teszed a munkát, majd végignézed, ahogy learatja a babérokat. 

Nem kerülhetsz ebbe a helyzetbe, ha kerülöd azokat az embereket, akik…

bernardbodo/istockphoto.com

1. Féltékeny és irigy rád

Mindenki érzi, ha valaki csak azért közelít hozzá, hogy „kilesse” a módszereit, amikkel akár a saját magánéletét, akár a karrierjét egyengetheti. Joggal teszed fel magadnak a kérdést: miért akar velem barátkozni, ha irigyli a sikereimet? A válasz egyértelmű: így próbál extra energiához jutni és szeretne kihasználni saját céljai érdekében. Titokban, vagy kevésbé titkoltan verseng veled mindenben, összehasonlítja magát veled, és ha bármiben felülkerekedik, azt minden erejével az orrod alá dörgöli. Arra számít, hogy az érzés kölcsönös, így neked legalább annyira rosszul esik az ő sikere, ahogy az fordítva is történik. 

2. Kritizál nyíltan, vagy éppen a hátad mögött

Attól függően, kiben mennyire erős ez a negatív tulajdonság, a kritika érhet a hátad mögött és akár nyíltan is. Azok, akik így viselkednek, gyakran narcisztikusak és egyenesen örömüket lelik abban, hogy másokat kisebbnek mutatnak, lekezelnek – ezzel is saját sikereiket erősítik. Jobbnak tüntetik fel magukat másoknál és ezért semmilyen módszert nem restek bevetni. Valójában a saját önbizalom-hiányuk áll a háttérben, hiszen ilyesmire csak az vetekedik, aki nincs megelégedve az eredményeivel, önmagával. Ettől függetlenül szörnyen degradáló tud lenni, mikor te vagy az áldozat és valaki rajtad reprezentálja saját (vélt) felsőbbrendűségét. 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»