5 méregtelenítő módszer

5 méregtelenítő módszer

Címlap / Életmód / Egészség / 5 méregtelenítő módszer

Méregtelenítéssel a szervezetünkben felhalmozódott toxinok távozását segítjük elő, amelyek egyébként akár maradandó károsodásokat is okozhatnának. Nézzük meg, hogyan segíthetünk szervezetünknek a méregtelenítésben!

Segítsünk szervezetünknek!

Tudjuk, hogy a méregtelenítéssel a szervezetünkben felhalmozódott olyan méreganyagok távozását segítjük elő, amelyek egyébként akár maradandó károsodásokat is okozhatnának egészségünkben.
Fontos tudni, hogy a szervezet magától is méregtelenít, ilyen például az izzadás, a vizelet és a székletürítés is. Így sokszor elég, ha mi egyszerűen csak támogatjuk ezt a folyamatot és megvédjük a méregtelenítő szerveink egészségét.

1. Szauna

A bőr nem csak a testünk első védelmi vonala, de egyben az a hely is, ahol az izzadás végbemegy. Vagyis ha szeretnénk, hogy szervezetünk hatékonyan válassza ki bőrünkön a méreganyagokat, akkor foglalkoznunk kell bőrünk egészségével is, és nem csupán esztétikai megfontolásokból.
Ha tehetjük, járjunk el hetente akár kétszer is szaunázni, szaunázás közben ugyanis nem csak az izzadási folyamat fokozódik, de a forróság utáni hideg vizes medencében való megmártózás sokat segít a bőr rugalmasságának és fiatalságának megőrzésében. 

2. Bőrápolás

Lehetőleg rendszeresen ápoljuk a bőrünket, és ehhez használjunk természetes ápoló anyagokat. Ha mesterséges anyagokat tartalmazó testápolókat használunk, akkor bőrünk természetes állapotát változtatjuk meg.
Jobban megéri inkább színezék- és illatmentes szereket használni, vagy egyszerűen csak beszerezni néhány olyan természetes olajat, ami kedvezően hat a bőrre. Ilyen például a mandulaolaj, amit természetes testápolóként bármikor használhatunk, esetleg vízzel kombinálva is. 

3.
Folyadék

Ha megfelelő mennyiségű folyadékot iszunk, akkor jó eséllyel sokáig megőrizzük veséink egészségét. Ezek a szervek felelősek a vizeletkiválasztás hatékonyságáért, így ha jól működnek,akkor valószínűleg a méreganyagok nagy mennyiségben ürülnek ki szervezetünkből.
Fontos persze, hogy milyen folyadékot viszünk be, a legjobb a tiszta forrásvíz, de fogyaszthatunk bármilyen más vizet is, ha azt egészségesnek találjuk. Érdemes utánajárni, hogy milyen a csapvizünk minősége és ettől függően választani ki, hogy mit iszunk.

4. Rosttartalom

A belekben halmozódhat fel a káros anyagok legnagyobb része. Igaz, hogy szervezetünk van annyira okos, hogy a vastagbél falát védő nyálkahártya nem engedi a méreganyagokat visszajutni szervezetünkbe, ennek ellenére nem árt, ha egészséges táplálkozással is rásegítünk bélrendszerünk méregtelenítő működésére.
Ha rostokban gazdag táplákékokat fogyasztunk, akkor beleink még aktívabban és eredményesebben működhetnek.

5. Májvédő étrend

A szervezet méregtelenítésében a máj is kimagasló szerepet kap. Kiszűri a méreganyagok nagy részét és nem engedi azokat felszívódni a szervezetben. Ezért nagyon fontos,hogy segítsük ennek a szervünknek is a megfelelő működését, amit a kellő étrend kiválasztásával érhetünk el.
Ha kevesebb nehéz ételt és természetesen kevesebb kávét, cukrot és alkoholt fogyasztunk, akkor ezzel tehermentesítjük a májunkat és az még hatékonyabban segíthet a szervezet méregtelenítésében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást