Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom

Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom

Címlap / Életmód / Egészség / Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom / 2. oldal

A gyakori kérdések

A legtöbb barátnőmet a mosási macera érdekelte, mikor meséltem nekik a bugyikról, de ez is pofonegyszerű. Bár érdemes lehet a bugyikat a csap fölött kiöblíteni, én van, hogy ezt sem teszem meg. Mosás előtt bedobom őket egy öblítésre a gépbe, majd melléjük teszem a többi mosnivalót és elindítom a szokott programot.

Szintén gyakori aggodalom, amivel találkozok, hogy „de hát véres lesz, és akkor utána azt kell ide-oda pakolgatni…” Ez mondjuk valóban így van, akinek ezzel gondja van, annak valószínűleg nem ez a megoldás való, engem nem zavar a vér, különösen, ha a sajátom, de értem, hogy mindenki máshol húzza meg a vonalat.

Szintén visszatartó erő lehet, hogy a menstruációs bugyik – legalábbis egy normál fehérneműhöz mérve – elég drágák.

Ha az ember belegondol, hogy mennyibe kerül egy csomag betét vagy doboz tampon, az áruk gyorsan visszajön.

Összefoglalva tehát: a menstruációs bugyi részemről egy egyértelmű IGEN!

Egyelőre nem érzem úgy, hogy maximálisan kiválthatnám vele az egyéb menstruációs eszközöket, viszont lényegesen csökkenthetem velük az elhasznált tamponok és betétek számát. Mindezt úgy, hogy a kényelmemről sem kell lemondanom, sőt sokkal komfortosabban érzem magamat a használatuk mellett. Az, hogy mindezzel pénzt is spórolok és a környezetemnek is jót teszek, már csak hab a tortán.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást