Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom

Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom

Címlap / Életmód / Egészség / Menstruációs bugyi: igen vagy nem? Kipróbáltam, ez a tapasztalatom

Rögtön azzal kezdeném, hogy bár a környezetvédelem nyilvánvalóan szerintem is az egyik legfontosabb teendőnk és feladatunk, ugyanakkor a mindennapokban sem akartam önmagam ellensége lenni. Arra jutottam, hogy a menstruáció alatt van nekem elég bajom, ha ez is csak hozzátesz, hát ez lesz az a terület, ahol nem zöldülök.

Óvatosságból ezért először csak egyetlen bugyit rendeltem, ám mindent elmond, hogy ezt hamarosan három újabb beszerzése követte. Tervezem, hogy veszek még hármat, így a mosás-száradás sem okoz majd semmiféle fennakadást. Egy ekkora készlettel már a teljes ciklust át lehet vészelni.

Ezt viszont – bár a menstruácis bugyi elvileg alkalmas lenne rá, én nem tervezem. Mióta gyereket szültem, a vérzések első napjai olyan erősek, hogy ilyenkor inkább tampont használok. Nem azért, mert a bugyi nem bírná el ezt a mennyiséget, hanem mert én kényelmetlenül érzem magam tőle.

A második-harmadik naptól kezdve azonban igazi kedvencemmé váltak ezek a bugyik. (Amiket egyébként egy magyar tervezőtől vásároltam, innen: thisisredy.com)

Kényelem és biztonság

Bár féltem tőle, hogy majd olyanok lesznek, mintha pelenkát hordanék, a speciális anyagnak köszönhetően meglepően vékonyak. A szabásuk teljesen kényelmes, jól simulnak rám, nem szorítanak de nem is szivárognak sehol.

Nekem külön öröm, hogy amikor reggel felkelek, a hagyományos tampon-betét párossal ellenben nem kell rögtön a kádba ugranom és elhárítanom a vészhelyzetet. Ezekkel a bugyikkal még mindig van időm arra, üljek két percet az ágy szélén, esetleg a reggeli kávémat is megigyam.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást