Stílus

Ez a menő idén a karácsonyi díszítésben

Azt hihetné az ember, hogy a karácsonyi díszítésben nincs új a nap alatt – néhány fenyőág, egy kis műhó, ide egy szarvas, oda egy fényfüzér, és már meg is vagyunk, nem? Csakhogy, mint mindennek, a karácsonyi díszítésnek is vannak évről évre változó trendjei, amelyek attól függenek, hogy éppen mit hoz a divat lakberendezés terén. Az alábbi díszek például a 2019-es szezonban nagyon menők.

Az idei a dombordíszek karácsonya

Elég hülyén hangzik, de mindjárt megérted, miről beszélünk: dombordíszeknek nevezzük azokat a karácsonyi díszeket, amelyeknek felületén kidomborodó minták találhatók. Ezen belül aztán egészen nyugodtan elengedheted a fantáziádat, 2019-ben kevésbé a szín, mint inkább a forma számít. Az is tökmindegy, hogy mit érdesz kidomborodó mintán: ha csipkét, akkor azt, ha viszont diszkógömbös csillámpakolást, akkor az. A lényeg, hogy idén a sima felületű karácsonyfagömböknek leáldozott.

 

 

 

Divatba jön a fenyőtoboz

Egy ideje már méltatlanul hanyagoljuk a fenyőtobozokat, pedig régen rengetegen díszítettek velük, és szerencsére most is kezdenek visszatérni a divatba. Nagy előnyük, azon kívül, hogy tényleg szépek, és jól variálhatók, hogy környezettudatosabbak, mint a többi karácsonyfadísz – bár csak akkor természetesen, ha eredetit vásárolsz, és nem valamilyen műanyagból készült változatot. A legjobb az, ha te mész ki a természetbe, és magadtól szeded össze azokat a tobozokat, amelyek tetszenek – innentől aztán úgy dekorálod őket, ahogy jólesik.

 

 

 

Egyébként is visszatér a természetesség

Ahogy az esküvői szezonban is látni lehetett, úgy a karácsonyiban is újra trend a természetesség. Ez esetünkben azt jelenti, hogy egyre több természetes anyagot használunk fel: fenyőágakat, tobozokat, fagyöngyöt, és társait. Nem feltétlenül kell csak teljesen természetes formájában felhasználni őket, egész nyugodtan lefújhatod bármelyiket tetszőleges színűre és árnyalatúra, a lényeg csak annyi, hogy az erdőket egy kicsit beköltöztesd az otthonodba. Persze a legkörnyezettudatosabb akkor marad a dolog, ha nem csinálsz velük semmit, egyszerűen kidobod őket, ha vége az ünnepeknek.

 

 

 

Karácsonyfát dekorációnak

Ne csak magán a karácsonyfán köszönjön vissza az ünnep fő szimbóluma: most a dekorkellékek közül is inkább a különböző stílusú fák mennek, nem pedig az eddig általános szarvasok, házikók és társaik. Ha divatosan szeretnéd kidekorálni a lakást, akkor most mindenképpen a különböző stílusokban érkező fenyők és karácsonyfák lesznek a legjobb barátaid.

Olvastad már?  A 10 legszebb karácsonyi smink inspiráció. Melyiket készíted el?

 

 

 

Minél szőrösebb, annál jobb

Mármint ami a díszítést illeti: az idei karácsonykor ugyanis legalább annyira fontos, hogy milyen anyagokkal dekorálsz, mint az, hogy mit teszel ki díszítésnek. Nagy reneszánszukat élik a műszőrök, de igazából minden jöhet, ami puhának és kényelmesnek tűnik. Az ünnepi hangulat miatt érdemes a fehérnél, szürkénél vagy világos bézsnél maradni, de aki bevállalósabb, az a pirossal vagy a zölddel is kísérletezgethet.

 

 

 

A vintage még mindig menő

Mindegy, hogy eredeti vintage-ről van-e szó (mármint hogy a nagyi szekrényéből szeded-e hozzá a cuccokat), vagy úgy veszed, mintha vintage lenne, a lényeg, hogy a stílus még mindig nagyon divatos, úgy tűnik, nem igazán akar kimenni a divatból. Érdemes azonban vigyázni, hogy ne fusson át csicsásba vagy túlságosan sokszínűbe a dekor, itt is egy-két árnyalatnál kellene maradni, ha nem akarod, hogy egy nagy katyvasz legyen a lakás hangulata.

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást