A mustáros alapreceptet szinte mindenki ismeri, de van tormás és majonézes is. Ahogy az alábbi receptekből kiderül, a húsvéti ünnepek után megmaradt főtt tojásokat változatosan felhasználhatod.
1. Majonézes tojáskrém
A mustáros változat helyett túrós-majonézes fehérjebomba.
Hozzávalók
6 tojás
10 dkg túró
majonéz
4 csemege uborka
1 vöröshagyma
só
bors
A tojásokat főzd keményre. Hámozd meg, és villával nyomkodd szét apróra. A vöröshagymát és a kapribogyót aprítsd fel. Keverd össze az egészet, majd add hozzá a masszához a túrót. Szórj bele sót és borsot. Végül adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű majonézt is.
2. Tojáskrém főtt sonkával
Főtt sonka helyett tehetsz bele szalonnát, amit előzőleg összepárolsz a hagymával.
Hozzávalók
6 tojás
5 dkg főtt sonka
1 teáskanál torma
15 dkg túró
1-2 db savanyú uborka
só
bors
Elkészítés
A tojásokat főzd meg keményre. Hámozd meg, és villával nyomkodd szét apróra. A sonkát, savanyú uborkát vágd fel apróra, és keverd össze a tojással. Add hozzá a túrót és a tormát is. Szórj bele sót és borsot.
3. Vegán hamis tojáskrém
A tojást puhára főtt tésztával helyettesítsd.
Hozzávalók
10 dkg főtt tészta (tojás nélküli)
16 dkg majonéz (vegán)
14 dkg főtt csicseriborsó
1 vöröshagyma
2 csemege uborka
1 teáskanál kapribogyó
1-2 teáskanál mustár
só
bors
1-2 evőkanál snidling (aprítva)
Elkészítés
Főzd meg puhára a tésztát, a szokásosnál lágyabb legyen. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd villával nyomkodd szét. A majonézt és a csicseriborsót turmixold össze. Add hozzá egy tálban a mustárt, az apróra vágott uborkát, hagymát és kapribogyót, és alaposan keverd össze. Tegyél bele sót és borsot is. A tetejét szórd meg snidlinggel.