Hozzávalók:
2 pár jó minőségű virsli 15 dkg zöldborsó (fejtett) 6-7 aszalt paradicsom 2 evőkanál olaj az aszalt paradicsom alól só toszkán fűszerkeverék 500 g durum penne tészta 5 dkg reszelt parmezán sajt bazsalikom levél a díszítéshez
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük.
Közben a karikára vágott virslit nagy serpenyőben, hogy majd a főtt tészta is hozzá férjen, 2 evőkanál olajon sütni kezdjük. Hozzáadjuk a zöldborsót és a darabkákra tépkedett aszalt paradicsomot. Picit megsózzuk, a só mennyisége nagyban függ a virsli fűszerezettségétől.
Toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük. 2-3 evőkanállal a tészta főzővízéből is belefőzünk.
Gyakran kevergessük. Kb.8-10 perc alatt kész van.
A leszűrt tésztát a virslis-zöldborsós raguhoz adjuk.
Reszelt parmezán sajttal és bazsalikom levélkékkel tálaljuk ezt a finom pennét.