Nyáron minden kétséget kizáróan a görögdinnye az egyik leghűsítőbb gyümölcs, amelyet fogyaszthatunk, a magas víztartalmának köszönhetően pedig a hidratáltságunkat is csodásan támogatja. Önmagában, főleg behűtve sokunk egyik kedvenc csemegéje, akár otthon, akár mondjuk nyaraláson is, de próbáltad már különféle fogásokhoz, akár egy hűsítő leveshez, vagy egy könnyed főételhez adni?
Ha a válaszod az, hogy eddig még nem, talán éppen itt az ideje, hogy kipróbáld. A görögdinnyéből ugyanis elképesztően sok finomság készíthető. Kezdésnek íme néhány egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság, amelyeket ha kipróbálsz, nagyszerű gasztrokalandokban lehet részed, sőt egyenesen úgy érezheted, mintha éppen a tengerparton lennél!
1/5 Görögdinnyés-quinoás joghurt
Az első és talán legegyszerűbb módja annak, hogy a görögdinnyét ne csak önmagában fogyaszd, ha joghurt tetejére halmozod, és megszórod egy adag quinoa pehellyel, esetleg zabpehellyel.
Az alapnak érdemes natúr görög joghurtot használnod, és ízlés szerint összeturmixolnod piros bogyós gyümölcsökkel, majd arra mehetnek is a görögdinnye kockák és a quinoa pehely vagy a zabpehely. Csak jók keverd össze őket, és már kész is egy finom reggeli vagy uzsonna.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!