Ribizlis-mákos
Ebben a receptben a ribizlié a főszerep, de ha épp nem kapsz a piacon, választhatsz helyette áfonyát, málnát vagy szedret is!
Hozzávalók:
• 1 db tojás,
• 1 bögre xilit vagy fruktóz,
• 1 bögre tejföl,
• 1 bögre darált mák,
• fél tasak sütőpor,
• 1 bögre liszt,
• 1 db citrom,
• 200 g ribizli.
Egy nagy tálban keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a tejfölt. Ezután jöhet a darált mák, a sütőporos liszt és a reszelt citromhéj. Ha összeállt a massza, óvatosan add hozzá a megmosott gyümölcsöt, és mehet is az egész egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 180 fokon 35-40 perc alatt elkészül, de a sütési idő vége felé nem árt tűpróbával ellenőrizni.
Hozzávalók:
• 1 db tojás,
• 1 bögre xilit vagy fruktóz,
• 1 bögre tejföl,
• 1 bögre darált mák,
• fél tasak sütőpor,
• 1 bögre liszt,
• 1 db citrom,
• 200 g ribizli.
Egy nagy tálban keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a tejfölt. Ezután jöhet a darált mák, a sütőporos liszt és a reszelt citromhéj. Ha összeállt a massza, óvatosan add hozzá a megmosott gyümölcsöt, és mehet is az egész egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 180 fokon 35-40 perc alatt elkészül, de a sütési idő vége felé nem árt tűpróbával ellenőrizni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!